История за брутално домашно насилие в Кюстендил завърши с арест

...
История за брутално домашно насилие в Кюстендил завърши с арест
Коментари Харесай

Личен асистент, пребивал жена инвалид, остава в ареста

История за брутално домашно принуждение в Кюстендил приключи с арест на обвинения. Това оповестяват от прокуратурата.

Г. Л. (41 г.) е осъждан, само че е оправдан по право. Той живеел на фамилни начала с 49-годишната М.К. в нейното жилище в регионалния град. Поради тежко заболяване дамата получавала обществената услуга " персонален помощник "  и точно мъжът бил в тази роля.

В районното полицейско ръководство е постъпил сигнал от съседи на болната - че има видими следи от побой по лицето на дамата.

" В хода на следствието са били събрани доказателства за виновността на Г.Л. "

От държавното обвиняване споделят, че с изключение на разпити и експертизи, са уведомили и общинската администрация във връзка програмата за обществено подкрепяне.

След случаите от последно верме - с изтезаваната Дебора в Стара Загора и други, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи оповестиха, че подчертават върху разкриването на тези закононарушения. Всеки ден излизат безусловно десетки известия за подадени сигнали за принуждение против дами.

Както е известно, това е и закононарушението с може би най-голяма инертност, т.е. - прикрива се и не се афишира от жертвите.

Ето и истинското известие:

Личен помощник е упрекнат за побой на жена в гр. Кюстендил при изискванията на домашно принуждение

Днес, 17.08.2023 година, съдът почете настояването на Районна прокуратура – Кюстендил за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г.Л. (на 41 години), притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Г.Л. живеел на брачен начала с 49-годишната М.К. в жилището й в гр. Кюстендил. Поради тежко заболяване дамата получавала обществената услуга „ персонален помощник “, реализирана от съжителя й.

В Районно полицейско ръководство в гр. Кюстендил постъпил сигнал от съседи на М.К. за забележими следи от побой по лицето на дамата.

В хода на следствието са били събрани доказателства за виновността на Г.Л. От направена информация е видно, че той е оправдан по право.

С разпореждане на Районна прокуратура – Кюстендил причинителят на незаконното действие е притеглен в качеството на обвинен за причиняване на телесна щета при изискванията на домашно принуждение.

Проведени са разпити на очевидци, назначени са експертизи. Уведомена е общинска администрация, отговаряща за обществено подкрепяне.

Делото продължава под надзора на прокуратурата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР