Историите на хора, които обикалят света само с една раница

...
Историите на хора, които обикалят света само с една раница
Коментари Харесай

Жена обиколи 80 страни за девет години с по 10 долара на ден и без смартфон

Историите на хора, които обикалят света единствено с една раница на гърба постоянно са ни впечатлявали. И даже да повдигаме вежди от изненада по какъв начин съумяват да го създадат и да си споделяме, че това е цялостна полуда, тайничко и им завиждаме за смелостта. Защото това сигурно е приключението на живота им и всеки ден е ново предизвикателство.

Поредната ентусиастка, която прекарва години от живота си в дълги пътувания, е Лесли МакНеър от Охайо. Наскоро тя даде изявление за YouTube канала Jenncysworld, в което разкрива детайлности за това какво е да посетиш 80 страни по целия свят в границите на девет години.

Може би считаме че през днешния ден, във века на модерните технологии, това е доста по-лесно постижимо, в сравнение с преди няколко десетилетия. Но Лесли пътешества без да има по ръка най-голямото улеснение на модерния човек - смарт телефона. Тя признава, че в никакъв случай не е имала сходно устройство, само че и в никакъв случай не е усещала неговата липса.

И вместо да използва навигация, записва на ръка упътванията, които й дават разнообразни хора, с цел да стигне до крайната си цел. Все отново носи със себе си преносим компютър, с цел да може да се свързва с околните си и да резервира полети, само че го прави само когато е отсседнала някъде. А когато е на открито желае да бъде напълно сега и с хората към себе си, а не да вземем за пример да си написа с някого, който я чака вкъщи. 

30-годишната МакНеър през днешния ден е типичен модерен бродяга, само че без профили в обществените мрежи, в които да споделя приключенията си. А всичко стартира с едно нормално пътешестване до Европа в компанията на другар незабавно откакто приключва висшето си обучение. Скоро след заминаването им на него стартира да му липсва родният дом, а Лесни взема решение да продължи да пътува по света сама и по този начин " инцидентно " съумява да посети цели 80 страни в последните девет години.

Наложило се е да продаде всичко, което има, с цел да не поставя завършек на околосветското си странствуване. Тя е била наясно, че то ще отнеме много време, само че не е предполагала, че ще бъде чак толкоз. Крайна дата за прибиране в никакъв случай не си е поставяла. И постоянно е била наясно, че някои ще желаят да бъдат като нея, а за други този метод на живот ще си остане неразбираем и недопустим, предава Daily Mail.

МакНеър нееднократно е чувала и изказванията, че очевидно е доста богата, щом може да си позволи да пътува толкоз доста. Но истината е напълно друга - просто е станала експерт в това да живее с малко пари като в множеството дни съумява да похарчи по-малко от 10 $. А това е по-малко, в сравнение с биха й трябвали ежедневно в Охайо.

Ниските разноски на Лесли са вероятни най-много поради това, че тя съвсем в никакъв случай не заплаща за настаняване, а отсяда при локални, които оферират заслон гратис посредством разнообразни платформи. В някои страни отсяда и в най-евтините хостели като си е сложила предел от пет $ на вечер.

И до момента в който за множеството хора да спят в домовете на непознати е изцяло недопустимо, за пътешественичката е най-обогатяващото прекарване, тъй като основава другарства по целия свят. А с цел да успее да изкара някой $, Лесли се хваща на работа в някоя от по-богатите страни, които посещава за по-дълго време - месец или два.

На фона на сериозния насъбран опит в пътешествията МакНеър е безапелационна, че Африка й е най на сърце. За нея това е най-подходящият континент за пътешествия, тъй като бързо те кара да излезеш от удобната си зона и се срещаш с доста невероятни хора. Друга незабравима за нея дестинация е Френска Полинезия поради страхотната природа. А идните празници Лесли възнамерява да посрещне на Филипините.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР