Исторически музей – Асеновград кандидатства с проектно предложение по Програма

...
Исторически музей – Асеновград кандидатства с проектно предложение по Програма
Коментари Харесай

До 400 000 евро за обновяване на сградата си може да получи Исторически музей - Асеновград

Исторически музей – Асеновград кандидатства с планово предложение по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “ . Съгласието си за това дадоха общинските съветници на града по време на изключително съвещание, като предлагането бе отправено от администрацията на общината. Целта на плановото предложение е да усъвършенства изискванията за запазване, ръководство, показване на културни полезности и достъп до културно завещание . Размерът на безвъзмездната финансова помощ (БФП), за която може да се кандидатства, е от 150 000 до 400 000 евро .

Планираните действия в границите на плана включват възобновяване и ревитализиране на пространствата, интериора и детайли от екстериора. Създаване на оптимални условия за запазване, предпазване и разпространение на движимите културни полезности. Оборудване на фондохранилища, възстановяване и/или поправяне на експозиционни пространства в музея. И още - закупуване на техника, програмен продукт и други за потребностите на Исторически музей - Асеновград.
 Русенският исторически музей притегля децата в залите си Русенският исторически музей притегля децата в залите си
Предстои Регионалният исторически музей в Русе да се извърши с деца, откакто стартира нова стратегия - " Лято в музея ", за възпитаници от 8...

Още от АСЕНОВГРАД:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР