Историческа среща се провежда между лидерите на двете Кореи. Ким

...
Историческа среща се провежда между лидерите на двете Кореи. Ким
Коментари Харесай

Лидерите на двете Кореи се срещнаха и решиха…

Историческа намира се организира сред водачите на двете Кореи. Ким Чен-ун стана първият севернокорейски водач, който стъпва в Южна Корея.

Лидерите на Северна и Южна Корея си стиснаха ръцете над демаркационната линия, която разделя двете страни след края на Корейската война през 1953 година. Това стана минути преди началото на историческата среща на върха.

„ Радвам се да ви видя “, сподели Мун Дже-ин на севернокорейския си сътрудник. Първо Ким-чен ун мина на
територията на юга за малко, а по-късно и Мун също мина от другата страна на границата преди да се
върне назад.

Пролетта може да е пристигнала на Корейския полуостров, съобщи южнокорейският президент Мун Дже-ин при започване на договарянията със севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи ДПА. И двамата показаха вяра, че договарянията ще имат позитивен резултат, прецизира Българска телеграфна агенция. Мун Дже-ин окачестви решението на Ким Чен-ун да пресече демаркационната линия сред двете страни като "смело " и "символ на мира " и изрази вяра, че двамата могат да работят дружно, с цел да вземат "смели решения ".

Двамата водачи започнаха договарянията в южнокорейската част на граничното село Панминчжон в демилитаризираната зона, седнали един против различен на овална маса в Дома на мира.

"Осъзнавам каква отговорност лежи на нашите рамене и съм ви признателен за решителността и мъжеството, които проявихте, идвайки на тези договаряния. Нека дружно да проявим геройство и увереност и да донесем мир и благополучие на Корейския полуостров. От този ден демаркационната линия към този момент не е знак на раздора, тя стана знак на мира ", означи южнокорейският президент, представен от ТАСС.

Мун Дже-ин посочи също, че е подготвен "да води договарянията през целия ден ", в случай че се наложи. Ким Чен-ун съобщи, че срещата може да помогне "да се навакса изгубеното време ".

На масата за договаряния с водачите на двете страни седяха по двама членове на делегациите им. Отляво на Ким беше сестра му Ким Йо-чен, която през февруари беше на церемонията по откриването на зимната олимпиада в Пьончан, а отдясно - заместник-председателят на Централен комитет на Корейската трудова партия. До Мун Дже-ин седяха шефът на кабинета му и ръководителят на националната разследваща работа.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР