Истинският брой на жертвите на Covid-19 във Великобритания е с

...
Истинският брой на жертвите на Covid-19 във Великобритания е с
Коментари Харесай

Жертвите във Великобритания са 40 % повече от официално съобщените, твърдят статистици

Истинският брой на жертвите на Covid-19 във Англия е с 40% повече от показаните данни от държавното управление към 10 април, съгласно информация, която слага страната на пътя да стане най-тежко засегнатата в Европа, предава Reuters, представени от " Фокус ". 
Службата за национална статистика заяви, че е записала 13 211 смъртни случая до 10 април в Англия и Уелс, които съставляват голямото болшинство от английското население, спрямо 9 288, за които оповестява държавното управление, което осведоми единствено за съдбовните изходи в лечебните заведения.
Данните включват и смъртните случаи в старешки домове и приюти, както и в лечебните заведения.
Англия, която съгласно учените евентуално в този момент е към пика на епидемията, регистрира петата най-висока смъртност в света от COVID-19, респираторната болест, породена от новия ковид. Общият брой на смъртните случаи от COVID-19 в този момент възлиза на към 170 000.
Последните данни за смъртни случаи в лечебните заведения демонстрират, че към тази неделя са умряли 16 509 души с COVID-19 в Обединеното кралство. Ако тези числа са по-малки в същото съответствие по отношение на същинските, тогава умрелите в Обединеното кралство би трябвало да са към 23 хиляди, съгласно последните данни, с което то ще стане втората най-засегната страна в Европа след Италия.
Все отново данните от вторник евентуално ще слагат спомагателни въпроси по отношение на решението на Англия да наложи блокирането на обществото на по-късна дата от другите европейски страни, доста от които имаха по-малко тежки огнища на новия ковид.
Ако се броят всички смъртни случаи, 18 516 души са умряли в Англия и Уелс в хода на седемте дни преди 10 април – близо 8 хиляди повече от естественото за това време на годината, което прави тази седмица най-смъртоносната от близо 20 години, когато има тежка грипна зараза.
Мартин Хибърд, професор по нововъзникващи инфекциозни болести в Лондонската школа по хигиена и тропическа медицина, съобщи, че цифрите означават „ бързо “ нарастване.
„ С осъществяването на лимитирани проби може да се окаже, че всичките 7,996 спомагателни смъртни случаи се дължат непосредствено на COVID-19 “, означи специалистът.
COVID-19 бе упоменат в една трета от всички смъртните актове, издадени в Англия и Уелс през седмицата до 19 април.
В Лондон повече от половината от смъртните актове, издадени през тази седмица, загатват COVID-19.
Данните на ONS се основават на споменаването на COVID-19 в смъртните актове, без значение дали умрелият е тествал позитивно за ковид или не.
„ В известията на старческите домове към този момент има подсилен брой на смъртните случаи от всички аргументи... в сравнение с преди две седмици “, показва статистикът на ONS Ник Стрийп пред BBC. „ За към 17% от тези смъртни случаи се загатва Коронавирус в смъртния акт “.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР