Истинските приятели започват да се броят на все по-малко пръсти

...
Истинските приятели започват да се броят на все по-малко пръсти
Коментари Харесай

С възрастта приятелите намаляват и това не е лошо

Истинските другари стартират да се броят на все по-малко пръсти на ръцете с напредването на възрастта и това плаши. Страхувате се, че може да ги загубите и от време на време се вкопчвате в тях, обезпокоени за бъдещето, само че е неизбежно – приключвате връзките с някои от старите си другари, само че пък с годините самите вие към този момент сте напълно други персони: по-сложни, по-интересни, видели доста нови места, неща и хора.

1. Интересите се трансформират

Колкото повече остаряваме, толкоз повече ползите и целите ни се разграничават от това, за което сме мечтали като младежи и толкоз по мощно започваме да пазиме това, което ни е скъпо. Това неизбежно се придвижва и върху отношението с близките – у нас се появяват избрани стандарти и упования и не позволяваме всеки в живота си.

С годините в него се появяват хора, които ще оценят това, което споделяме и вършим сега, и тези хора заемат местата на тези другари, с които ние сме се разминали във възгледите си.

2. Трупаме опит

Опитът ни разрешава да разберем по какъв начин да притеглим и да задържим до себе си хората, които в действителност са ни забавни, на които в действителност можем да разчитаме. И противоположното – колкото по-възрастни ставаме, толкоз по-опитни сме в преценките си за персони, които нямат място в обкръжението ни. И това е хубаво, тъй като когато с някого към този момент не ни свързва нищо, с изключение на навика, не е ли най-добре всеки да тръгне по своя път?

3. Осмисляме връзките си с близките

Неминуемо ще изгубим някои от старите си другари, само че пък можем да спечелим нови, тъй като с възрастта имаме повече познания, тематики за диалог, които да предаваме и обсъждаме, нови места, на които вървим и завързваме другарства. Мислите, че няма да откриете хора, на които вашият опит и прекарвания не са забавни?

Напротив – доста са тези, които обичат да случат хубави и хубаво разказани истории, да научат нещо, което не знаят, тъй че има много способи да разширите своите хоризонти в другарските връзки.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР