Истински коалиционен скандал се завихри в пленарна зала при дебатите

...
Истински коалиционен скандал се завихри в пленарна зала при дебатите
Коментари Харесай

Тошко Йорданов към Свиленски: Вие сте емблематичен представител на комунистическата партия, мерете си приказките

Истински съдружен скандал се завихри в пленарна зала при дебатите за избор на гуверньор на Българска народна банка. Георги Свиленски от Българска социалистическа партия направи подстрекателство, че сред Има Такъв Народ и ГЕРБ има сделка, с цел да може опозицията да поддържа кандидатурата на Любомир Каримански.

Това очевидно ядоса Тошко Йорданов, който остро предизвести съдружните си сътрудници и най-много социалистите да си мерят приказките, оповестява Tribune.

„ В момента сме в забавна обстановка и от ръководещата коалиция се набутваме сами и никой от опозицията не ни е отговорен. Хубаво е да си мерим приказките. От Има Такъв Народ и Демократична България го вършим, тъй като след този ден ние още веднъж ще бъдем коалиция. Единственият, който приказва тъпотии, беше представител от Българска социалистическа партия. Направи подмятания за договорка на Има Такъв Народ и партия от опозицията с долни, лъжливи и отвратителни внушения “, разгласи Йорданов. Той се обърна към лявата част на залата и попита на какво съображение няма да поддържат Каримански, откакто освен е част от ръководещата коалиция, само че и знаят по какъв начин работи.

„ Вие в миналото дали своят вот ли сте по съвест, тъй като знаем какво сме говорили в коридора. Внимавайте какво говорите. И като си знам огромната уста освен ще ме глобят, само че и по-лошо ще стане “, разгласи Йорданов.

В своя отбрана Свиленски се опита да се оправдае, че не е правил никакви внушения, а единствено е припомнил по какъв начин точката е влезнала за разглеждане в зала. По думите му претекстът да не поддържат Каримански е съдружното съглашение, където ясно било написано, че би трябвало да имат обща кандидатура.

„ Вие сте емблематичен представител на някогашната комунистическа партия, през днешния ден соцаилистическа. Не помните какво сте говорили преди 10 минути. В съдружното съглашение няма написан подобен текст “, съобщи Йорданов и още веднъж прикани Българска социалистическа партия да си мерят приказките, тъй като на четири очи може да се сбият, само че в залата да не се слагат в тази обстановка.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР