Истината винаги побеждава и книгата е едно доказателство за това,

...
Истината винаги побеждава и книгата е едно доказателство за това,
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: България не забравя сънародниците си и им подава ръка

Истината постоянно побеждава и книгата е едно доказателство за това, че ние желаем да се преодолеят негативите от предишното. За това настоя евродепутатът от групата на Европейската национална партия (ЕНП) Андрей Ковачев на конференция в Българска телеграфна агенция.

Той похвали доцент Спас Ташев за книгата му " Българските общности в Западните Балкани. Политически процеси и етнодемографски последствия (1913 - 2019). Том 1. Албания ".

Книгата е отдадена на българите в Албания, като за първи път са изследвани процесите след края на Втората международна война. Представени са разнообразни статистики, посредством които се наблюдава демографското развиване в предишното и през днешния ден на всички обособени селища, в които българите в Албания живеят плътно.

По думите му България не е не запомнила своите сънародници и подава ръка към тях. Връзката с прародината не може да бъде заличавана и обект на дискриминация, обект на някакъв тип ненавист, която е била наслагвана в последните 60-70 години , сподели още Андрей Ковачев.

Според него това е истината, която се опитваме да разбираем на сътрудниците от Република Северна Македония. " Аз и моите сътрудници ще продължим да отстояваме истината - не от гледната точка на някакъв шовинизъм или нещо, което желаеме да сложим като наше виждане, а тъй като е тъкмо заслужено и такова е разбирането на демокрацията ", акцентира Ковачев.

Към евродепутата се обръщат доста наши общности от Сърбия, Косово, Молдова, Украйна, Северна Македония, които се сблъскват с доста проблеми за българско поданство. За мен е значимо, когато получат нашите сънародници българско поданство, да има акт и институционална памет при приемането му , настоя Андрей Ковачев.

Никой на мощ не е споделил нашите сънародници да вземат българско поданство, а те сами са го споделили, че имат български генезис.

Всички отрицателни последствия от минали столетия да бъдат преодолени и ръка за ръка дружно със Западните Балкани да бъдем в Европейския съюз , натоя Ковачев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР