Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария заяви днес, че правителството

...
Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария заяви днес, че правителството
Коментари Харесай

Испания ще предприеме действия, ако Каталуния обяви утре независимост

Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария съобщи през днешния ден, че държавното управление е готово да предприеме дейности, в случай че каталунските сепаратистки водачи разгласят на следващия ден самостоятелност, както дадоха обещание, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Ако (каталунците) разгласят самостоятелност, ще има решения за възобновяване на закона и демокрацията ", сподели Саенс де Сантамария сподели в ефира на радио КОПЕ.

Каталунският висш съд разгласи, че е изискал от испанската национална полиция да обезпечи повече защита на постройката, ако районният парламент разгласи самостоятелната област за самостоятелна.

Каталунският министър председател Карлес Пучдемон ще приказва на следващия ден вечер пред районния парламент. Политици сепаратисти споделят, че тогава ще бъде оповестена самостоятелност, макар че съгласно някои депутати от ръководещата коалиция този акт ще бъде алегоричен.
Саенс де Сантамария прикани членовете на каталунското правителстта, "които към момента почитат демокрацията и свободата, да не скачат в пропастта ".

Испанското държавно управление отхвърли настояването на Съвета на Европа да се организира бързо и без значение следствие на обвиняванията в полицейско принуждение по време на проведения на 1 октомври референдум в Каталуния, съобщи през днешния ден комисарят по правата на индивида Нилс Муйжниекс, представен от Франс прес.

"Силите за сигурност действаха деликатно, подходящо и съразмерно, с цел да наложат спазването на закона и да защитят правата и свободите на жителите ", е споделил испанският вътрешен министър Хуан Инасио Соидо Алварес в отговор на настояването на Муйжниекс.
Франция няма да признае Каталуния, в случай че испанската самостоятелна област едностранно разгласи самостоятелност, съобщи през днешния ден министърката по европейските въпроси Натали Лоазо, представена от Ройтерс.

Тя прикани в ефира на телевизия СиНюз "кризата да бъде решена посредством разговор на всички нива в испанската политика ".
Такъв вид не се и разисква, само че теоретично в случай че независимостта бъде приета, то непосредствената последица ще е Каталуния автоматизирано да напусне Европейски Съюз, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР