Испанският товарен военен кораб Исабел вече е на път за

...
Испанският товарен военен кораб Исабел вече е на път за
Коментари Харесай

Испания доставя 200 тона военно оборудване и боеприпаси за Украйна

Испанският товарен боен транспортен съд " Исабел " към този момент е на път за Полша, където ще достави 200 тона военно съоръжение и муниции за Украйна. Това бе обявено персонално от премиера, Педро Санчес, който е първият испански министър-председател посетил публично Украйна.

Засега няма информация от кое испанско пристанище е тръгнал най-големият товарен транспортен съд, с който разполага армията.

Знае се, че на борда му има 40 военни транспортни средства и в допълнение военно съоръжение, само че не се оповестяват детайлности.

Премиерът Санчес сподели, че това е „ най-голямата пратка “, правена до момента от Испания за Украйна, защото в началото държавното управление му настояваше доставката на военна техника да се прави в границите на Европейския съюз.

Медиите в страната разказват в детайли товарния транспортен съд, с който се транспортира сегашната пратка от военно съоръжение и муниции - той е дълъг 149 метра, 21 е необятен, 27 е висок.

Обслужва се от 60 моряци и 6 офицери, а придобиването му за потребностите на армията за 7,5 милиона евро беше оповестено предходната година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР