Испанският премиер Педро Санчес заяви, че е време да обърнем

...
Испанският премиер Педро Санчес заяви, че е време да обърнем
Коментари Харесай

Премиерът на Испания призова за нова глава в отношенията с Каталуния

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че е време да " обърнем страницата " в връзките с Каталуния след издадените от Върховния съд присъди, осведоми Агенция Франс Прес.

Никой не е над закона . В народна власт като Испания никой не е съден за концепциите си, а за незаконно държание, разгласи Санчес на британски и испански език след решението на съда.
 Протести в Каталуния след решението на Върховния съд
Протести в Каталуния след решението на Върховния съд

По-рано през днешния ден Върховният съд на Испания даде сред 9 и 13 година затвор на девет водачи на Каталуния

" Днешното решение удостоверява провалянето на придвижване , което не съумя да получи вътрешна поддръжка и интернационално самопризнание. След решението на Върховния съд ние би трябвало да обърнем страницата на основата на спокойно взаимно битие в Каталуния посредством разговор ", добави той.

" Можем да отворим нова глава за съвременна, плуралистична и толерантна Каталуния , която заема вярното си място в Испания ", счита Санчес.

Министър-председателят означи още, че държавното управление ще работи през идващите дни, с цел да подсигурява публичния ред и да отбрани демократичните закони, като отговори съразмерно на всички нарушавания на закона.
 До 13 година затвор за водачите на Каталуния Обновена
До 13 година затвор за водачите на Каталуния

Върховният съд на Испания даде сред 9 и 13 година затвор на девет водачи

Правителството ще продължи да работи за възобновяване на разкъсването , основано от сепаратисткото придвижване, посочи още той.

По-рано през днешния ден Върховният съд на Испания даде сред 9 и 13 година затвор на девет водачи на Каталуния по отношение на несполучливия опит за оповестяване на самостоятелност на богатия испански район през октомври 2017 година Други трима обвинени са наказани единствено по обвинявания в непокорство и няма да лежат в пандиза. Това провокира митинги в Каталуния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР