Благодатният огън слиза в Йерусалим в църквата на Божи гроб.Това

...
Благодатният огън слиза в Йерусалим в църквата на Божи гроб.Това
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Благодатният огън слиза в Йерусалим

Благодатният огън слиза в Йерусалим в църквата на Божи гроб.

Това събитие се случва всяка година на Велика събота, предшестваща огромният християнски празник - Възкресение Христово (Великден).

От ранна заран хиляди вярващи от целия свят се стичат към Стария град на Йерусалим, където се намира основната реликва на християнството - Църквата на Божи гроб (храма на Възкресението Христово), която е издигната на мястото, където Исус Христос е бил разпнат, заровен и по-късно възкръсва. Поклонници прекараха няколко часа в пламенна молитва с молба за изпращане на огън, който се счита за вълшебен.

Напливът от богомолци в навечерието на Великденските тържества тази година видимо оживи тесните улици на Стария град, които бяха пусти през последните шест месеца поради войната сред Израел и Хамас.

Много поклонници не крият обстоятелството, че са се страхували да пътуват до Израел тази година, където към момента е в действие военното състояние, само че те въпреки всичко се осмелиха да дойдат в Йерусалим, с цел да се причислят към чудото на слизането на Божествения огън.

Израелската полиция е въвела засилени ограничения за сигурност, стотици служители на реда наблюдават за реда по улиците, а влизането в античната част на града е лимитирано. Въведени са и ограничавания за влизане в храма - вътре могат да влизат единствено притежатели на пропуски, раздадени от църковни организации, предизвестиха от полицията в навечерието на церемонията.

Заради обстановката в Израел Светият синод в България реши тази година да не се праща делегация до Израел и до светия град Йерусалим, която да придвижи Благодатния огън в България.






Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР