Испанският пилот на Ферари Карлос Сайнц младши спечели първото си

...
Испанският пилот на Ферари Карлос Сайнц младши спечели първото си
Коментари Харесай

Карлос Сайнц грабна дебютната си победа във Формула 1 след луда надпревара на Силвърстоун

Испанският водач на Ферари Карлос Сайнц младши завоюва първото си съревнование във Формула 1, откакто победи в конкуренцията за Гран при на Англия на пистата " Силвърстоун ".

За Сайнц този триумф пристигна в неговото съревнование №150, в което по стичане на събитията той завоюва и първия си полпозишън през вчерашния ден.

Днес на старта обаче Карлос позволи да бъде изпреварен от водача в шампионата Макс Верстапен, само че секунди по-късно стряскащ случай в средата на колоната с присъединяване на няколко водачи провокира червени знамена.

При злополуката най-тежко пострада Гуаню Джоу от екипа на Алфа Ромео, който беше откаран в болничното заведение в устойчиво положение.



След рестарта на конкуренцията Карлос Сайнц поведе колоната, а зад него двамата водачи на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес бяха принудени да минат през бокса поради проблеми с техните автомоболи.

Малко след средата на дистанцията отпред излезе Шарл Льоклер, следван от Сайнц, а зад тях се движеше Люис Хамилтън.

Десетина обиколки преди края обаче на пистата излезе кола за сигурност, която още веднъж обърка сметките на всички.

В последна сметка в последните няколко тура Карлос Сайнц още веднъж пое водачеството и до края не го изпусна, а зад него финишираха Серхио Перес и Люис Хамилтън, до момента в който Льоклер остана едвам четвърти. Световният първенец Макс Верстапен приключи едвам седми, откакто трябваше да се бори с проблеми с пода на неговия автомобил.

В класирането Верстапен остава отпред със 181 точки, следван от Перес със 147 и Льоклер със 138.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР