Испанският министър-председател социалист Педро Санчес и Алберто Нунес Фейхоо, лидер

...
Испанският министър-председател социалист Педро Санчес и Алберто Нунес Фейхоо, лидер
Коментари Харесай

Испанският премиер и съперникът му проведоха хаотичен телевизионен предизборен дебат

Испанският министър-председател социалист Педро Санчес и Алберто Нунес Фейхоо, водач на консервативната Народна партия (НП), организираха под напрежение ефирен спор онлайн в понеделник на фона на на 23 юли, съобщи " Ройтерс ".

Двамата взаимно си насочиха остри рецензии по редица тематики - от стопанската система, жилищата и пенсиите до околната среда, интернационалните връзки и политиките по отношение на дамите, като постоянно се прекъсваха, размахваха диаграми с числа, извъртаха очи и жестикулираха гневно.

Въпреки че и двамата претенденти се оповестиха за удовлетворени от резултата, фенове и анализатори споделиха, че проектите на двете партии за ръководство са били помрачени от безредното показване. Мнозина подлагаха на критика двамата водещи на програмата, че не са съумели да ги овладеят.

" Те се оплетоха в разликите между тях, което навреди еднообразно и на двамата ", разяснява Мария Хосе Канел, професор по политическа връзка в университета " Комплутенсе " в Мадрид, добавяйки, че до момента в който ветеранът шоумен Санчес е бил по- " сценичен ", в сравнение с се е очаквало, сдържаният Фейхоо се е показал по-добре от предстоящото.

По-малко от две седмици преди гласуването, изследванията на публичното мнение дефинират Фейхоо като евентуален победител, макар че той евентуално

Някои изследвания обаче демонстрират, че малко повече от месец, откогато Санчес разгласи предварителния избор след районни избори, на които неговата партия

Икономиката като мотоциклет

Санчес акцентира, че Испания е измежду дребното европейски страни, които са овладели инфлацията до под задачата на Европейската централна банка от 2% до 2023 година Доказателство, означи той, че " вървим в вярната посока ".

Фейхоо посочи, че изказванието на Санчес, че стопанската система се движи " като мотоциклет... демонстрира липса на почитание към испанците ", акцентирайки хората, които срещат компликации със седмичните покупки на хранителни артикули.

И двамата претенденти попаднаха в неуместна територия за политиките, свързани с дамите.

Лявото държавно управление на Санчес беше насила да се извини през април за малка врата в закона за половото принуждение, съгласно която присъдите на минимум 1155 пандизчии бяха понижени или прекъснати предварително.
Народната партия на Фейхоо подписа съдружни съглашения в няколко испански района и градове с " Вокс ", които включват преформулиране на насилието, учредено на пола, като " вътрешносемейно принуждение ". Самият Фейхоо неотдавна беше подложен на критика за това, че сподели, че претендент на " Вокс ", наказан за принуждение, учредено на пола, е имал " сложен бракоразвод ".

Фейхоо сподели на Санчес: " Тези мъже, които изнасилваха на улицата, са на улицата поради теб - има повече от 1000 от тях. "

Санчес отвърна: " В Испания в действителност има проблем със половата експанзия. Правната неточност се поправя, само че едно мачистко изказване, направено умишлено, не е неточност, а е нещо друго. "

Неудобни сътрудници

Двамата влязоха в конфликт и поради неуместните сътрудници, които може да би трябвало да изберат, с цел да си обезпечат 176-те парламентарни места, нужни за ръководство след изборите.

Фейхоо акцентира, че социалистите разчитат на баската сепаратистка партия. " Билду " - обвързвана с към този момент несъществуващата терористична група ЕТА - за гласове за приемане на закони.

" Не можете да ни четете лекции за покупко-продажби ", сподели той на Санчес. " Билду " е ваш сътрудник. "

 Изненаданите испанци са пред избор: гласоподаване или плаж Изненаданите испанци са пред избор: гласоподаване или плаж

Санчес отвърна, като цитира мнения, направени от депутати от " Вокс ", които бяха шовинистични или поставяха под въпрос климатичните промени и валидността на имунизациите против Коронавирус.

" Направихте безсрамна замяна на права против гласове ", съобщи той, оставяйки Фейхоо за миг безгласен.

Хосе Мигел Контрерас, професор по връзка в Мадридския университет " Крал Хуан Карлос ", разяснява, че дебатът се организира " в внимателен миг от изборния развой " и неговото въздействие може да бъде " решаващо ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР