Испанският министър-председател Педро Санчес упрекна лидерът на опозиционната консервативна Народна

...
Испанският министър-председател Педро Санчес упрекна лидерът на опозиционната консервативна Народна
Коментари Харесай

Санчес упрекна опозицията, организирала над 100 протеста срещу правителството за 20 дни

Испанският министър-председател Педро Санчес укори водачът на опозиционната консервативна Народна партия Алберто Фейхоо, че е провел над 100 митинга единствено за двадесет дни от сформирането на новото държавно управление и го прикани да работят дружно, в консенсус и с разговор, предава БНР.

" Изборите завършиха и за идващите четири години има държавно управление, време е да работим, да водим разговор и да реализираме единодушие ", сподели Санчес в Сантяго де Компостела.

Той изиска от Народната партия да спре с обидите и заканите и да работи дружно със социалистите, тъй като политиката по думите му не е непрекъснати нападки, а създаване и консенсус.

Ключовите въпроси, по които Санчес се надява да реализира подобен консенсус с Фейхоо са новата система за районно финансиране, промяната на член 49 от Конституцията на страната и новите назначения в Генералния съвет на правосъдната власт, чийто мандат е изминал преди пет години. Той прикани водачът на Народната партия да се откъсне от крайнодясната " Вокс " и да постави завършек на съдружните държавни управления в някои от самостоятелните райони.

Според Санчес опозицията, която завоюва последните парламентарни избори, само че не съумя да сформира държавно управление, би трябвало да почита резултатите и " легитимността на съдружното държавно управление ", тъй като то е получило поддръжката на хората.

В този смисъл изявленията на Фейхоо за него, че е " умопобъркан ", и на Абаскал, че ще пристигна време когато испанците ще " желаят да обесят Санчес за краката ", по думите му будят страдание.

Припомняме, че социалистът Педро Санчес си обезпечи поддръжката на сепаратистките баски и каталунски партии, откакто прокара противоречив закон за прошка на наказаните водачи на каталунското сепаратистко придвижване. В резултат избухнаха всеобщи митинги, които упрекнаха Санчес в национално изменничество.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР