Испанският министър на отбраната Маргарита Роблес опроверга появилата се в

...
Испанският министър на отбраната Маргарита Роблес опроверга появилата се в
Коментари Харесай

Испания няма да изпраща бойни самолети в Украйна, изисквали специално обучени пилоти

Испанският министър на защитата Маргарита Роблес опроверга появилата се в медиите информация, че страната ще достави бойни самолети на Украйна, по този начин както направиха Полша и Словакия и двете, членки на НАТО, съобщи БНР. Пред публицисти при връчването на премията " Жените във въоръжените сили " Роблес посочи, че почита тяхното решение, само че Испания няма да се причисли към тях.

В медиите се напомня, че през февруари при визитата си в Киев министър председателят Педро Санчес даде обещание на украинския президент Володимир Зеленски " въздушна помощ ", само че след съвещания със съдружниците от Алианса, разгласи, че изпращането на изтребители в Украйна не е " на дневен ред ".

Сега и министърът на защитата Маргарита Роблес съобщи: " Испания постоянно ще бъде доста уважителна към решенията, взети от съюзническите страни да оказват помощ на Украйна, само че позицията ни е доста ясна: няма да бъдат изпратени бойни самолети ". Според нея Испания " няма това, което президентът Зеленски желае ", тъй като с съветски самолети разполагат единствено страните от някогашния социалистически лагер. Испанските бойни самолети изискват особено подготвени водачи, каквито на този стадий в Украйна няма. Тя напомни, че в испанските военни бази към този момент са подготвени над 850 украински военни, само че те са от пехотата, а не от авиацията.

Неотдавна Роблес опроверга и клюки, че испански военни ще се включат в защитата на Украйна и ги дефинира като " нереални " за страна, членка на НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР