Продължава разследването на инцидента, при който дете простреля друго в

...
Продължава разследването на инцидента, при който дете простреля друго в
Коментари Харесай

Задържаха собственика на пистолета, с който дете простреля друго в Арбанаси

Продължава следствието на случая, при който дете простреля друго в крайници с револвер. То се води под управлението на Районната прокуратура във Велико Търново, съобщи Нова тв.

Случката се разигра по време на празненство за рожден ден в Арбанаси. По първична информация стрелбата е станала инцидентно с оставено без контрол законно оръжие. И детето, натиснало спусъка, и раненото дете са близки на депутата Явор Божанков. Самият той написа във Фейсбук, че децата намерили оръжието и го помислили за играчка. Божанков добави, че револверът е владеене на притежателя на къщата, в която се провело тържеството.

В хода на досъдебното произвеждане се проверяват всички вероятни версии. Назначени са експертизи. „ Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на междинна телесна щета на малолетно лице, както и за погрешно предпазване на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези закононарушения са до 6 година отнемане от независимост за първото и сред 3 и 10 – за второто ”, изясни на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. Притежателят на револвера е арестуван. Оръжието било оставено на скамейка в двора на къщата.

Предстои прокуратурата да сезира Държавна организация за протекция на детето и Агенция „ Социално подкрепяне ” във връзка случая./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР