Испанският колос посреща днес тима на Елче в мач от

...
Испанският колос посреща днес тима на Елче в мач от
Коментари Харесай

Ла Лига НА ЖИВО: Барселона - Елче, 2:2, шок за каталунците

Испанският исполин посреща през днешния ден отбора на Елче в мач от 18-ия кръг в Ла Лига. Двубоят на " Камп Ноу " е с начален час 19.30 българско време и ще можете да го наблюдавате
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Елче стигна до своя първи прецизен удар в мача в 47`, когато обаче Бойе прати топката в ръцете на Тер Щеген. В идната минута каталунците позволиха сериозна неточност, която можеше да има съществени последствия. Защитник не се разбра с Марк-Андре тер Щеген, връщайки му топката, и тя бе отнета в рискова част на наказателното поле от футболист на гостите. За благополучие в обстановката вратата на каталунците не беше застрашена.
И когато към този момент изглеждаше единствено въпрос на време Барселона да вкара третия си гол и да реши мача, ненадейно Елче бе единствено понижи изоставането си, само че и изравни. Това се случи за към минута - в 62` Тете Моренте овладя на границата на наказателното поле и стреля тъкмо в горния ляв ъгъл. Минута по-късно, след неточност на каталунците, Пере Мия съумя да изстреля с глава и посредством плонж топката от доста близо във вратата на Тер Щеген за 2:2.
В тази шокираща обстановка единствен непокътнат задоволително от шока изглеждаше Феран Жутгла, който можеше още веднъж да изведе Барса напред в резултата, само че изпусна от 2 метра, стреляйки над напречната греда. Малко преди изравняването на Елче - в 58`, Бадиа направи избавяне след негов изстрел, приключил бърза офанзива през центъра.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Барселона беше напът към шеметно начало на мача, когато след минута и половина игра дебютантът за тях в този мач - Феран Жутгла, прати топката зад голлинията на Елче. Попадение обаче няма, защото в обстановката имаше засада за каталунците. 22-годишното крило обаче доста искаше да ознаменува дебюта си с гол и съумя да го направи. Той се възползва от центриране от корнер в 16` и с глава прати топката в мрежата на Бадиа - 1:0.
Само че освен Жутгла, само че и целият отбор на домакините искаше успеха, и то да я подпечата в началните минути, по тази причина каталунците бързо съумяха да вкарат втори гол на своите посетители. В 19` Гави получи топката от Лангле, мина през няколко бранители, откри си позиция и стреля - топката се отби в дясната греда и влетя вътре - 2:0!
Внезапен късмет в 25` се откри и пред Елче, който се бори с дълга отрицателна статистика на " Камп ноу ", само че изстрелът на Ензо Рохо отиде високо над вратата. Три минути по-късно Жутгла опита да се трансформира в абсолютния воин на своя отбор в мача, откакто насочи невисок изстрел към вратата на Елче, само че Едгар Бадиа се отличи с решителна интервенция. В 44-ата минута Гави можеше да вкара своя втори гол в срещата и да постави завършек на разногласието, само че направи пропуск от близка отдалеченост.

Стартови сформира:
Барселона: Тер Щеген, Араухо, Бускетс, Дембеле, Ленгле, Алба, Ф. Де Йонг, Гарсия, Жутгла, Гави, Абде
Елче : Бадиа, Мохика, Глез, Паласиос, Роко, Фидел, Маскарел, Йосан, Марконе, Бойе, Перес

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
След два мача без победа Шави Ернандес е длъжен да върне Барселона на победния път в испанската Ла Лига, в случай че каталунците не желаят да отпаднат от борбата за топ 4 в шампионата. За задачата " блаугранас " се нуждаят от домакинска победа против непретенциозния отбор на Елче, който се бори за оцеляването си.
Загуба от Бетис и тъждество с Осасуна оставиха Барселона на незадоволителната осма позиция - с пет точки закъснение от четвъртото място, заемано от Атлетико Мадрид. Сега каталунците се изправят против обичан конкурент в лицето на Елче, който е изгубил последните си седем срещи против Барса във всички шампионати.
В началото на месеца Елче победи Кадис, само че предходният триумф на отбора бе едвам при започване на октомври. За Барса пък последната победа в Ла Лига пристигна против Виляреал като посетител в края на ноември.


Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР