Испанският клуб Барселона похарчи вече парите от рекордния трансфер на

...
Испанският клуб Барселона похарчи вече парите от рекордния трансфер на
Коментари Харесай

Барселона похарчи парите от Неймар и срина романтичния си имидж


Испанският клуб Барселона похарчи към този момент парите от рекордния трансфер на бразилеца Неймар в ПСЖ за 222 милиона евро. Вчера каталунците оповестиха публично привличането на сънародника му Филипе Коутиньо от Ливърпул за 120 милиона евро плюс още 40 милиона под формата на бонуси.

Това е трети в историята на футбола по величина трансфер, а шокиращото е, че това се случва по средата на сезона в зимната пауза. Странното също, че Коутиньо няма да може да играе за Барселона в Шампионската лига, защото към този момент е записал присъединяване в европейските шампионати с Ливърпул.

До лятото Коутиньо надали ще нарастне, което прави прехвърлянето му още по-необясним. На процедура с един жест Барселона заличи сантименталния имидж на национален клуб, който витае към клуба и сподели, че с нищо не е по-добър от посочените с пръст поради трансферната си политика Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Манчестър Сити.

От Ливърпул се разделиха с отвращение с Коутиньо, а мениджърът Юрген Клоп излезе със особено послание.

" С огромно отвращение ние - тимът и клубът - се сбогуваме с добър другар, страховит човек и приказен футболист в лицето на Филипе Коутиньо. Не е загадка, че Филипе искаше този трансфер още от юли месец насам, когато от Барселона демонстрираха интереса си към него. В диалозите си с мен, със притежателите на клуба и със своите съотборници Филипе беше настойчив, че желае непременно тази договорка да се реализира. Независимо от това ние успяхме да го задържим и след летния трансферен прозорец с вярата, че ще успеем да го убедим да остане и да бъде част от това, което планираме.

Уверявам последователите на Ливърпул, че ние като клуб сторихме всичко по силите си, с цел да убедим Коутиньо, че да остане при нас е също толкоз вълнуващото, колкото е и прекосяването му в Испания. Той обаче беше изцяло уверен, че бъдещето му, както и това на фамилията му, е обвързвано с Барселона. Това е негова фантазия и към този момент съм уверен, че не остана нищо друго, с което да се опитаме да променим мнението му.

С играта си Филипе способства доста за клуба през тези пет години и колкото и да сме разочаровани, той не пожела да продължи кариерата си тук. Заради тази отлична връзка сред нас с цялото си сърце му пожелаваме всичко най-хубаво.

Футболистът остана предан на концепцията да ни помогне да печелим мачове, да се показва мощно по време на тренировките на Мелууд даже откакто летният пазар затвори, без значение че не съумя да ни убеди да го пуснем да си тръгне тогава. Това е демонстрация на висок професионализъм от негова страна.

Разбира се, ясно е, че почитателите ще са разочаровани; постоянно е по този начин, когато би трябвало да кажеш “чао ” на някого специфичен. Но колкото и да е мъчно да се одобри този факт, това е част от живота и част от футбола - хората си имат лични фантазии и цели за осъществяване в живота.

Играчите ще идват и ще си потеглят от клуба, това е футболът. Но ние като клуб сме задоволително огромни и мощни да продължим процеса на развиване на терена даже когато сме изгубили значима фигура. От много време насам като клуб не сме били в по-изгодна позиция в това да реагираме по верния метод. Ще използваме силата си, с цел да се оправим с моменти като този и да продължим напред.

Достатъчно време съм тук, че да знам, че в историята на Ливърпул и преди са си тръгвали основни състезатели, само че клубът постоянно е продължавал напред. Няма по какъв начин да трансферираш сърцето и душата на Ливърпул, въпреки да съм сигурен, че има доста клубове, които биха желали да ги купят.

Вярвам доста в гения, с който разполагаме. А дружно със притежателите ще продължим да влагаме в състава, което ще ни даде опция да израстваме като тим.

Със сбогуването ни с Филипе ние продължаваме нашия път на развиване в устрема си да осъществяваме задачата - да върнем трофеите на “Анфийлд ” ", сподели Клоп.

Liverpool Football Club today issued the following statement regarding the future of Philippe Coutinho: https://t.co/MCZf1piCY6 pic.twitter.com/AczMi4oUC1
— Liverpool FC (@LFC) January 6, 2018

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР