Испанските власти оповестиха официална информация за разбита нелегална фабрика за

...
Испанските власти оповестиха официална информация за разбита нелегална фабрика за
Коментари Харесай

В Испания е разбит нелегален цех за 3D печат на оръжия

Испанските управляващи оповестиха публична информация за разрушена незаконна фабрика за 3D щемпел на оръжия. Съоръженията бяха разкрити в Санта Круз де Тенерифе през септември предходната година, само че в този момент към този момент съдът подвигна тайната към следствието и даде публичност на случая.

В момента, когато сътрудници на Националната полиция и Данъчната организация влизат в склада, един от принтерите е бил в употреба, финализирайки рамката на револвер.

В пространствата е имало още машини и рамки за късо оръжие, направени посредством тримерен щемпел.

Арестуван е един човек, който полицейските елементи са следили седмици наред поради направена от него покупка през интернет на огнестрелни оръжия и взривни субстанции.

Извършени са четири обиска в град Тенерифе за търсене на материални доказателства. Намерени са два 3D принтера и голям брой изчислителни устройства, употребявани за производството.

Иззети са 19 отпечатани рамки на револвер, шумозаглушители, плъзгачи на револвери, карабина с телескопичен мерник и разнообразни къси оръжия.

Имало е и предмети със знаци на Германската националсоциалистическа партия, както и „ управление за тероризъм ”.

Открити са и химични субстанции, които се употребяват при производството на взривни устройства. В акцията е взел участие контрольор, който управлява европейска работна група за битката с престъпните прояви.

Според него сходен завод би могъл да доставя с оръжие незаконни и терористични групи по пощата, като тези, организирали терористичната офанзива в Германия против еврейската Синагога през октомври 2019 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР