Испанските региони Каталуния и Арагон най-после постигнаха съгласие за кандидатстване

...
Испанските региони Каталуния и Арагон най-после постигнаха съгласие за кандидатстване
Коментари Харесай

Каталуния и Арагон ще кандидатстват за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2030 година

Испанските райони Каталуния и Арагон най-сетне реализираха единодушие за кандидатстване за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2030 година, твърди вестник "Ла Вангуардия ".

Барселона бе един от първите градове, които желаеха да одобряват Игрите още през 2020 година, само че едвам в този момент след сложни договаряния Каталуния и Арагон са постигнали единодушие за обща кандидатура.

Президентът на Испанския олимпийски комитет Алехандро Бланко е изпратил писмо до премиера на страната Педро Санчес и до МОК за кандидатурата на страната. Според нея ледените спортове би трябвало да се проведат в Барселона, до момента в който ски дисциплините е планувано да се състоят в Арагон.

Испанската кандидатура обаче наподобява доста закъсняла, защото интернационалните инстанции са в напреднали договаряния с японския град Сапоро, който към този момент е бил хазаин на Зимната олимпиада през 1972 година. Столицата на Хокайдо е считан за очевиден любимец пред Ванкувър (Канада), Солт Лейк Сити (САЩ) и Барселона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР