Испанските рефери са готови да стачкуват и така да спрат

...
Испанските рефери са готови да стачкуват и така да спрат
Коментари Харесай

Съдиите в Испания подготвят стачка

Испанските рефери са подготвени да стачкуват и по този начин да спрат конкуренцията в Ла Лига. Решението към момента не е публично, би трябвало да бъде взето денем, а съдиите са подготвени на коренен ход след поредицата вербални и физически офанзиви, на които бяха подложени в последно време.

Реферът Антонио Посо беше физически атакуван по време на мача сред тимовете на Поляс и Калавера U19. Той беше съборен на земята и удрян, до момента в който лежеше. Твърди се, че бащата на един от играчите също е взел участие в нападението.

Испанската футболна федерация осъди офанзивата и прикани за дейности за смяна, намеквайки, че общественият дискурс за съдиите е съдействал за насилието.

Само ден по-късно шефът на Валенсия Хавиер Солис яростно и огорчено продължи отрицателната наклонност. Тя пристигна след провалянето на тима му от Севиля, когато той разказа съдийството като " позорно ", " плячкосване на занимателен каданс " и " позор, изписан с основни букви ". Вероятно ще бъде осъден за това.

В резултат на тези реакции, които са единствено част от акцията, която съдиите в Испания настояват, че се води против тях, се готви съдийска стачка.
 Атлетико - Алмерия 2:1 в Ла Лига
Шеста поредна победа за Атлетико в Ла Лига

Столичани имат 60 точки
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР