Испански учени установиха, че един от най-лесните начини да се

...
Испански учени установиха, че един от най-лесните начини да се
Коментари Харесай

Ако искате да свалите кръвното, гответе със зехтин

Испански учени откриха, че един от най-лесните способи да се преборим с високото кръвно, е да стартираме да готвим със зехтин, написа Daily Express.

Изследователите са безапелационни, че маслиновото олио несъмнено е измежду най-хубавите  готварски мазнини, която освен, че смъква кръвното, само че и усъвършенства цялостното ни здраве.

На какво се дължи този негов удобен резултат? Зехтинът съдържа полифеноли - група антиоксиданти с многочислени здравословни изгоди. Въпросните субстанции намаляват оксидативния стрес, усъвършенстват функционалностите на кръвоносните съдове и даже работят съдоразширяващо.
 
За задачите на проучването експертите са сравнили резултатите върху кръвното налягане от две четиримесечни диети, едната от които богата на зехтин и надлежно на полифеноли, а другата - бедна.

Резултатите са посочили, че изобилната консумация на зехтин се свързва с намаляване в систоличното и диастоличното кръвно налягане, като резултатът е по-ясно изразен при дамите.

Това надалеч не е единственото потребно свойство на зехтина. Преди време американски учени откриха, че съставна част в него е в положение да унищожи за минути многообразие от ракови кафези, без да визира здравите - за 30 до 60 минути. За съпоставяне - резултатът от програмираната клетъчна гибел се проявава след 16 до 24 часа. Откритието предиздвикало експертите да позволен, че и други фактори играят роля в разрушаването и гибелта на раковите кафези.

Изследователите са открили, че личните ензими на клетките ги убиват. Оказало се, че олеоканталът пробива секреторните мехурчета на раковите кафези - контейнерите, складиращи клетъчните боклуци. В резултат на пробива се изливат ензими, които предизвикват клетъчната гибел. " Това е все едно да отприщиш пъкъла ", споделя Пол Бреслин от изследователския екип.

Същевременно съединението не вреди на здравите кафези, единствено ги " приспива " краткотрайно като стопира за към 24 часа виталните им цикли.

Следващата цел на експертите ще бъде да тестват резултата от олеокантала върху ракови кафези в живи организми. Изследователите желаят да схванат също за какво раковите кафези са по-чувствителни към съединението от естествените кафези.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР