Испански съд реши, че допълнителната такса, която пътници на „Райънер“

...
Испански съд реши, че допълнителната такса, която пътници на „Райънер“
Коментари Харесай

Съд в Испания: Допълнителната такса на „Райънер“ за ръчен багаж е прекалена

Испански съд реши, че спомагателната такса, която пасажери на „ Райънер “ би трябвало да заплащат за ръчен багаж, който не е в цената на билета им, е прекомерно висока, написа Би Би Си.

Делото е заведено от пасажер, който е бил заставен да заплати спомагателни 20 евро, с цел да качи на борда на самолета багаж с тегло 10 кг.

Според разпоредбите на „ Райънер “ всеки пасажер има право на една дребна ръчна чанта, която да вземе в кабината на самолетите им. Тя би трябвало да може да се събира под предната седалка.
Големият салонен багаж в „ Райънеър ” към този момент няма да е безвъзмезден Чекирането обаче ще поевтинее доста
Делото е заведено от пасажер, пътувал от Мадрид до Брюксел. Жената била таксувана, когато поискала да качи още една чанта на борда на самолета. Това също е част от политиките на компанията – таксува се всяка спомагателна чанта, отвън безплатната дребна ръчна чанта.
Мъж облече 15 блузи, с цел да не заплаща такса свръхбагаж Температурата била 30 градуса, а инспекцията за сигурност - същинско предизвикателство
Според съда в Испания спомагателната чанта можело да се събере под седалката, каквото е и условието на самолетната компания. Те отсъдили, че компанията би трябвало да върне парите на пасажера.

От „ Райънер “ разясниха, че няма да трансформират условията си за багаж. „ Това решение по никакъв метод няма да повлияе на политиката ни. Това е изолиран случай, който демонстрира неправилно схващане на нашите правила за багаж “, написа в формалното известие на компанията.
Глоби за " Райънеър " и " Уизеър " поради новите правила за багаж Двете компании би трябвало да платят общо 4 милиона евро
От 1 ноември предходната година ръчният багаж на „ Райънер “ и „ Уизер “ – двете най-използвани нискобюджетни компании - се заплаща, като таксата за чанта доближава до 50 лева Компаниите оправдават новата цена с това, че по този начин се понижава забавянето на полетите. След измененията на разпоредбите италианските управляващи постановиха санкция от 4 млн. евро на двете самолетни компании.

В предишното „ Райънер “ оферираше на всички пасажери да внасят до 10 кг ръчен багаж гратис.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР