Испански съд прекрати дело срещу Лионел Меси и членовете на

...
Испански съд прекрати дело срещу Лионел Меси и членовете на
Коментари Харесай

След 2 години разследване: Оневиниха Меси за пране на пари

Испански съд приключи дело против Лионел Меси и членовете на фамилията му по обвинявания в измами, пране на пари и други закононарушения. Това се споделя в правосъдното решение, издадено през днешния ден.

От съда оповестиха, че след "особено комплицирано и задълбочено следствие ", траяло съвсем две години, не са разкрити незаконни дейности от страна на обвинения.

Съдия Мария Тардон постанови, че ищецът Федерико Ретори няма трудови връзки с фондация "Лео Меси ". Освен това няма удостоверение за "договорни връзки, които биха могли да навредят на жалбоподателя ".

През септември 2019 година испански съд приключи делото по тъжба, подадена от частно лице против аржентинеца и фамилията му по дело, обвързвано с благотворителната организация "Лео Меси ". Тардон акцентира, че жалбата включва "изложение на събития въз основа на журналистически вести ". Впоследствие обаче процесът бе възобновен.

Ретори твърди, че шесткратния притежател на Златната топка и фамилията му употребяват фонда за приемане на персонални заплащания, които не са предопределени за обществени планове, като по тази метод заобикалят заплащането на налози.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР