Испанската полиция публикува кадри от първото в историята залавяне на

...
Испанската полиция публикува кадри от първото в историята залавяне на
Коментари Харесай

Уникално ВИДЕО от залавянето на подводницата с кокаин за 130 млн. долара

Испанската полиция разгласява фрагменти от първото в историята залавяне на подводница, пренасяща кокаин през Атлантическия океан.

По време на трагичната интервенция са хванати опиати на стойност 130 млн. $, които трябвало да залеят улиците на Европа.

На борда на плавателния съд са открити над 3 тона кокаин. Подводницата беше хваната в северозападната част на страната в неделя, оповестява „ Сън “.

Екипажът ѝ се състоял от трима души от Еквадор. Двама са задържани, третият се търси.



Подводницата е следена в продължение на 10 дни до момента в който минала 5000 благи в Атлантическия океан.

Полицията я извадила на повърхността благодарение на балони, а по-късно я транспортирала до пристанището Кангас, където да бъде изследвана обширно.

Според осведомени, уредниците на цялата акция по преместването на опиатите би трябвало да в действителност мощни и могъщи, откакто самата подводница се прави оценка на 2,4 млн. $.

Според проверяващо, това е първият оголен случай на преместване на опиати с подводница за Испания. Местните управляващи разбрали за маршрута ѝ, откакто тя спряла край брега на Португалия.



Екипажът напуснал съда в провинция Понтеведра. Смята се, че машината е издигната в Гаяна или Суринам. За разлика от същинските подводници, тази се движи доста ниско във водата, с цел да не бъде засечена, само че не може да се потопи изцяло.

Засега не е ясно от коя страна е потеглил съдът. Най-вероятната версия е Колумбия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР