Испанската национална полиция, в сътрудничество с Испанската данъчна агенция, Европол

...
Испанската национална полиция, в сътрудничество с Испанската данъчна агенция, Европол
Коментари Харесай

Интерпол разби престъпна група от българи и румънци за манипулиране на спортни събития

Испанската национална полиция, в съдействие с Испанската данъчна организация, Европол и Интерпол, разрушиха проведена незаконна група, обвинена в манипулиране на спортни събития, както и в потребление на  сателитна технология за приемане на информация за развоя на мачове преди букмейкърите, оповестиха от Интерпол.

Арестувани са 23 обвинени, в това число един от водачите на групата, който е арестуван въз основата на алена бюлетина на Интерпол за интернационално търсене.

Операцията стартира през 2020 година, когато испански чиновници откриха поредност от подозрителни онлайн спортни
залагания на интернационалните събития по тенис на маса. След разбор на наличните данни проверяващите открили незаконна мрежа, формирана от хора от румънски и български генезис.

Членовете на този незаконен кръг са уреждали мачове отвън Испания, като подкупвали спортисти, главно от Румъния и България, написа Франс прес. След като резултатите се съгласуват, членовете на незаконната група, основани в Испания, вършат онлайн
залагания в голям мащаб, оповестиха още от Интерпол. 

В хода на следствието служителите на реда разкриха престъпен развой, при който групата е получавала достъп до информация за мача преди
букмейкърите, което им разрешава да вършат залози със сигурна облага. Чрез напреднала технология те получавали достъп до видео сигнали онлайн от целия свят, напряко от игрища, терени и арени. Прихващането на тези сигнали им дава преимущество пред букмейкърите, които разчитали на по-бавни сателитни излъчвания и излъчвания за едни и същи събития.

Процесът е още един в азиатските и южноамериканските футболни лиги, Лигата на нациите на УЕФА, Бундеслигата, мачовете от Световното състезание в Катар 2022 и тенис шампионатите на ATP и ITF.

Въпреки събирането на обилни облаги, групата заобикаля разкриването посредством потребление на самоличността на трети лица и разнообразни банкови сметки, с цел да прави
залози, без да буди съмнение.

Сред задържаните е търговец от огромен
букмейкър, който в съучастничество с незаконната група валидирал онлайн залози, направени от незаконната мрежа, се споделя в информацията на interpol.int.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР