Испанската модна къща Баленсиага съобщи, че ще си сътрудничи с

...
Испанската модна къща Баленсиага съобщи, че ще си сътрудничи с
Коментари Харесай

След садо-мазо скандала: Баленсиага“ ще сътрудничи на Националния съюз за децата

Испанската фешън къща " Баленсиага " заяви, че ще си сътрудничи с Националния съюз за децата в Съединени американски щати, съобщи изданието " Бизнес ъв Фашън ". Това става няколко месеца, откакто марката за първокласни дрехи беше упрекната в изобразяването на деца в непристоен подтекст в една от рекламните си акции.

Новината за съдействието е оповестена три месеца, откакто потегли непристойната рекламна акция на стилната къща. За тези от вас, които не знаят - предходната година през ноември „ Баленсиага “ прави две рекламни акции: една за промотиране на коледните си оферти, наречена „ Gift Shop ”, и още една, излязла пет дни по-късно, в поддръжка на сбирка Пролет 2023, показана на Нюйоркската седмица на модата няколко месеца по-рано.



Няколко дни след старта на акцията, реакцията на обществените мрежи за „ Gift Shop ” се трансформира в скандал. Модната къща е кртикувана остро, че демонстрира деца, държащи в ръка чанти във формата на плюшени мечета, които наподобява носят BDSM колани с шипове, и са измежду разнообразни продукти за възрастни (като чаши за вино с лого на марката). Много хора разясняват, че чантите припомнят доста на BDSM и че съществуването им на сходна фотосесия е сексуализация на деца. Въпросните чанти са показани през октомври 2022г., само че тогава са носени от възрастни. В своя отбрана „ Баленсиага “ афишира, че препратката не е към BDSM, а към пънк естетиката.

В обява в Инстаграм стилната къща посочи, че ще стартира тригодишен план с присъединяване на американската организация с нестопанска цел - Национален съюз за децата. Планирано е обучаването на към 2000 експерти, ангажирани с насилието над деца. Предвидена е и грижата за психологичното здраве на децата посредством обезпечаването на визити при медицински експерти.

След вълната от отрицателни онлайн реакции, " Баленсиага " и креативният шеф - грузинецът Демна Гвасалия, разгласиха публични изказвания, с които се извиниха за акцията.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР