Испания започна много обещаващо участието си на Мондиал 2022, след

...
Испания започна много обещаващо участието си на Мондиал 2022, след
Коментари Харесай

Испания прегази Коста Рика за най-категоричната си победа на Световно първенство

Испания стартира доста обещаващо присъединяване си на Мондиал 2022, откакто разруши Коста Рика със 7:0 на " Ал Тумама " в откриващия си мач от група Е. И тримата нападатели на " Ла Фурия " в този дуел - Дани Олмо (11`), Марко Асенсио (21`) и Феран Торес (31` - дузпа, 54`), се разписаха, а към тях се причислиха Гави (75`) и запасите Карлос Солер (90`) и Алваро Мората (90+2`). Тимът сподели добра игра и в отбрана, откакто не позволи нито един удар по посока на вратата си. Не на последно място, международният първенец от 2010-а владееше топката в 82% от времето. Това е най-изразителната победа за испанците на Световно състезание, като предходната беше с 6:1 над България през 1998-а.

Още в 5-ата минута испанците имаха късмет да открият резултата. Тогава дълъг пас на Педри откри Олмо наоколо до вратата, само че волето на крилото се оказа неопределено. В 8-ата минута Асенсио също се регистрира с пропуск след шут по земя. Три минути по-късно Гави опитва подаване, при което топката отскочи след допир с крайници на неприятелски състезател и отиде при Олмо, който този път съумя да преодолее Навас за 1:0.

Втората част стартира точно с шут на Асенсио, който от огромно разстояние прати топката над вратата. В 54-тата минута Торес нахлу в наказателното поле и задържа топката под натиска на Навас, Брайън Овиедо и Франсиско Калво, след което я прати в противниковата мрежа за втория си гол в мача. Той обаче не съумя да оформи хеттрик, защото малко по-късно беше сменен от Мората. В 63-тата минута точно нападателят опита изстрел, който мина настрана от вратата.

Така се стигна до 75-ата минута, когато пристигна 5-ото попадение на иберийците. Тогава Мората беше изведен в наказателното поле, а Навас излезе да го пресрещне. Испанецът обаче задържа топката и я подаде на Гави, след чието воле тя се отклони в близката греда и влезе във вратата. Малко по-късно имаше препирня сред играчите на двата отбора, само че тя бързо беше прекъсната.

В 90-ата минута резервата Нико Уилямс пусна изострен пас в наказателното поле, който беше избит от Навас, а топката отиде на пътя на Солер. Халфът се възползва от това и добави името си измежду голмайсторите със своя шут.

В началото на 8-минутното добавено време Мората също съумя да се разпише, оформяйки крайното 7:0 след двойно подаване с Олмо.

Така Испания завоюва първите си 3 пункт и поведе в група Е, изпреварвайки Япония единствено по голова разлика. Коста Рика, също като Германия, остава без актив, само че на последното място поради надалеч по-тежката си загуба.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР