Испания среща Мароко на 1/8 финал в Катар по-късно днес.

...
Испания среща Мароко на 1/8 финал в Катар по-късно днес.
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Дани Олмо

Испания среща Мароко на 1/8 край в Катар по-късно през днешния ден. Дани Олмо се трансформира в една от основните фигури в състава на Луис Енрике на Мондиал 2022. 24-годишният полузащитник се разписа един път и асистира за друго попадение в груповата фаза на Световното състезание. Дани Олмо играе най-често като атакуващ халф или крило в клубния си отбор – Република България Лайпциг. Той обаче потегля от града Барселона и по-точно от академията на Еспаньол, като по-късно се мести и в младежките обединения на Барса.

Професионалната си кариера стартира в Динамо Загреб, където има 124 мача, 34 гола и 28 асистенции. През 2020-та година той минава в немския Лайпциг за малко над 30 милиона евро. Взел е присъединяване в 106 мача, в които е отбелязал 19 гола и е асистирал 22 пъти. Този сезон в Бундеслигата той има едвам един гол и две асистенции, само че е почнал единствено в 7 мача като титуляр.

Олмо се бори с травма дълго време и се завърна към игра малко преди старта на Мондиал 2022, само че това не попречи на Луис Енрике да го повика в Катар.

Той е неизменим титуляр в отбора на Испания като към този момент е записал 270 минути на първото си Световно състезание и е отбелязал гол. Най-често той е употребен като ляво крило, само че способността му да пробива във вътрешността и да стреля от отдалеченост се трансформира в едно от основните оръжия на Испания. Крилото поддържа успеваемост на подаванията – 84% в трите си мача на Мондиал 2022 и записва по приблизително 3 удара на мач. Най-често изстрелите му идват отвън наказателното поле. Едно от оръжията му е точно техниката, която има и сполучливото дриблиране сред съперници.

Дани Олмо дебютира с националната фланелка на 21 години, през 2019-та година. От тогава е записал присъединяване в 28 мача и има 5 гола. Очаква се и през днешния ден да стартира като титуляр против Мароко, един доста значим дуел за испанците по пътя към финала на Мондиал 2022.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР