Испания ще гласува на четвъртите по ред парламентарни избори за

...
Испания ще гласува на четвъртите по ред парламентарни избори за
Коментари Харесай

Испания отново гласува, а кризата с Каталуния засилва позициите на крайната десница

Испания ще гласоподава на четвъртите по ред парламентарни избори за четири години и втори за последната година на фона на недоверието на гласоподавателите и новата акция за самостоятелност на Каталуния, които ускоряват въздействието на крайната десница.

Първото предизвикателство за всеки, който завоюва изборите в неделя, ще бъде превъзмогването на мощно фрагментираната и поляризирана политическа система и сформирането на парламентарно болшинство, което да поддържа съставянето на държавното управление.

Санчес се изправя в борба спетима други кандидати за премиерския пост. През последните дни той се опита да притегли колебаещите се и центристкия електорат, като съобщи, че ще се концентрира през идващия си мандат върху икономическите проблеми и посредством сгъстяване на своята позиция към каталунските сепаратисти.

Усилията му идват в миг, когато поддръжката за консервативната Народна партия (НП) и за крайнодясната партия " Вокс " нараства след всеобщите митинги в Каталуния предишния месец, когато бяха наказани на затвор деветима водачи на сепаратисткото придвижване за опита за обособяване на богатата област преди две години.

В устрема си да притегли испанците, недоволни от опита за обособяване, Санчес даде обещание тези, които провеждат противозаконни референдуми за самостоятелност, да влизат в пандиза, с което промени досегашната позиция на социалистите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР