Испания постигна споразумение с Франция и Португалия за нов енергиен

...
Испания постигна споразумение с Франция и Португалия за нов енергиен
Коментари Харесай

Испания, Франция и Португалия започват нов енергиен проект

Испания реализира съглашение с Франция и Португалия за нов енергиен план вместо построяването на газопровода, прочут като " Мидкат ". Планирано е основаване на " зелен кулоар " сред Барселона и Марсилия, съобщи БНР.

По зеления кулоар сред Барселона и Марсилия ще се транспортира водород, а в преходния интервал - и природен газ, изясни испанският министър председател Педро Санчес.
 
" Трите държавни управления постигнахме единодушие " Мидкат " да бъде сменен с нов план - кулоар за зелена сила. Той ще свърже Иберийския полуостров с Франция и европейския енергиен пазар ".

Санчес направи изказването след среща в Брюксел с френския президент Еманюел Макрон и португалския си сътрудник Антонио Коща.

Планира се новият водопровод сред Испания и Франция да минава по дъното на Средиземно море, за разлика от плана " Мидкат " за построяването на газопровод през планинската верига Пиринеи. В региона на Марсилия е построен огромен петролен хъб. 

Испанският министър на екологичния преход и демографските въпроси Тереса Рибера съобщи, че това е " превъзходно решение, което затвърждава солидарността и решимостта на страните да развиват и внедряват силата от възобновими източници ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР