Испания отчита възстановяване на туристическия сектор след спада, причинен от

...
Испания отчита възстановяване на туристическия сектор след спада, причинен от
Коментари Харесай

Туризмът в Испания се възстановява след Covid


Испания регистрира възобновяване на туристическия бранш след спада, породен от пандемията. По някои индикатори към този момент са надминати равнищата от 2019-а, макар повишаването, което неизбежно визира сектора.

Данните от поредицата почивни дни тази седмица към Деня на конституцията 6 декември демонстрираха, че испанците още веднъж пътуват доста, дори повече, в сравнение с преди пандемията. И се аргументират: " Трябва да се пътува, би трябвало да се живее. "

" Трябва да се порадваме на Коледа, тъй като преживяхме две доста сложни години. Нормално е човек да желае да излезе, макар инфлацията и рецесиите ".

Резервациите в хотелите са надминали направените през същия интервал на 2019-а с 22 %, макар че цените в този момент са по-високи с над 20 на 100, регистрират от туристическия отрасъл, осведоми БНР.

" Навсякъде има доста хора, цялостни са заведенията и хотелите, напряко е необикновено да се върнем към нормалния темп ", споделят заети в бранша. 

Оптимизмът им се дължи и на огромния приток на задгранични туристи, както и на прогнозите за сполучлив зимен сезон - растеж с 4,4 на 100 спрямо годината преди пандемията.

Като позитивна последица от бранша сочат и спада на безработицата - най-ниска през ноември от 2007-а година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР