Испания има за цел да отвори врати за чуждестранни туристи

...
Испания има за цел да отвори врати за чуждестранни туристи
Коментари Харесай

Испания посреща чуждестранни туристи от юни

Испания има за цел да отвори порти за задгранични туристи през юни по схемата за цифрови здравни документи за COVID-19, съобщи държавният секретар по туризма в страната, оповестява "Гардиън ".
Фернандо Валдес съобщи пред срещата на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм в Мексико, че програмата - при която туристите могат да покажат, че са били имунизирани, тествани са негативни или неотдавна са излекувани от вируса - ще се окаже "основополагаща за предлагането на сигурност на пасажерите ".
Валдес съобщи, че Испания ще взе участие в пилотна скица за цифрови документи през май и ще бъде "готова да одобри гости през юни ". Той акцентира, че документите "не са магическа пръчка ".
Това е избрана степен на сигурност, защото те ще разрешат на туристите да пътуват, в случай че са имунизирани, в случай че са получили негативен тест, макар че не са имунизирани, в случай че към този момент са се възстановили от ковид.
Испания, която зависи от туризма с към 12% от своя Брутният вътрешен продукт, е в четвъртата си вълна от пандемията. Към днешна дата коронавирусът е заразил 3 496 134 души в страната и е лишил 77 855 живота.
Усилията за имунизиране на популацията на Испания от към 47 милиона души се форсират, като се приложени 14 994 667 дози от имунизацията, а 4 020 945 души към този момент получават и двете дози.
Коалиционното държавно управление на страната, водено от социалистите, съобщи, че се стреми да имунизира 70% от популацията до края на лятото.
Новините за плануваното обновяване пристигнаха, когато стана ясно, че договарянията за повторното отваряне на маршрутите за пътешестване сред Англия и Европейския съюз през летните ваканции ще стартират с Брюксел след дни.
Длъжностни лица работят по предложение за взаимно признание на паспорти за Covid, които ще съдържат информация за имунизациите, прилагани на притежателя и последните резултати от тестванията.
По-рано този месец Борис Джонсън съобщи, че се надява да рестартира интернационалните пътувания на 17 май. Страните от Европейски Съюз с огромни туристически браншове упорстват Европейската комисия да координира работата си с Лондон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР