Испания е една от най-често предпочитаните от чужденци държави за

...
Испания е една от най-често предпочитаните от чужденци държави за
Коментари Харесай

Кои чужденци какви имоти търсят в Испания

Испания е една от най-често желаните от чужденци страни за покупка на парцел. В кои райони обаче този вид вложители избират да купят парцел? На първо място това е Валенсия и покрайнината, сочат данните на отчет на Камарата на нотариусите. Там през предходната година с чужденци са подписани 14 563 покупко-продажби. Именно заради този факт не е учудващо, че цените на парцелите в този район порастват. Със доста по-малък брой покупко-продажби на второ и трето се подреждат Андалусия и Каталуния, надлежно 9181 и 7606 броя.

Най-скъпите покупко-продажби с задгранични бизнесмени са регистрирани на Балеарските острови. Средната стойност на квадратен метър жилищна повърхност е 2990 EUR. Следва Мадрид с цена от 2254 EUR/кв.м и Страната на баските – 2130 EUR/кв.м.

На първо място в класацията на чужденците, придобили парцели в Испания са британците. За предходната година те са купили 5377 парцела. Германците са придобили 2415, а французите – 2387. Що се отнася до интензивността на търсене най-висока тя е измежду жителите на Мароко, Аржентина и Португалия. Основната част от мигрантите от въпросните страни се преселват в Испания по стопански аргументи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР