Испанецът Луис Енрике скоро ще поеме френския футболен клуб Пари

...
Испанецът Луис Енрике скоро ще поеме френския футболен клуб Пари
Коментари Харесай

Луис Енрике поема ПСЖ, подписва за 2 години

Испанецът Луис Енрике скоро ще поеме френския футболен клуб Пари Сен Жермен, оповестява в Туитър журналистът Фабрицио Романо.

Договорът на експерта ще бъде за две години. Испанецът ще бъде показан като треньор на тима, откакто управлението на парижани приключи съглашението с сегашния ментор Кристоф Галтие. Романо означи, че завършването на този развой е доста близо.
 Арестуваха треньора на ПСЖ и сина му!
Арестуваха треньора на ПСЖ и сина му!

По обвинявания в дискриминация

За последно Луис Енрике беше отпред на испанския народен тим, който той управлява от 2019 година. Испанецът напусна поста на 8 декември след загубата от Мароко (0:0, 0:3 след дузпи) на осминафиналите на Световното състезание в Катар 2022. Под негово управление отборът взе бронзови медали на Европейското състезание (2021) и игра край в Лигата на нациите (2021).

Преди това 53-годишният Енрике е водил Рома, Селта и Барселона, с които два пъти става първенец на Испания, три пъти печели Купата на Испания, по един път Суперкупата на Испания, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и международното клубно състезание. През 2015-а Международната футболна федерация (ФИФА) го избра за най-хубав треньор на годината./БТА
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР