Испанецът Карлос Алкарас започна по успешен начин участието си на

...
Испанецът Карлос Алкарас започна по успешен начин участието си на
Коментари Харесай

Алкарас с убедителен старт в Индиън Уелс, Мъри с първа чиста победа за 2023

Испанецът Карлос Алкарас стартира по сполучлив метод присъединяване си на Мастърса в Индиан Уелс, откакто победи австралиеца Танаси Кокинакис с 6-3, 6-3 в мач от втория кръг на шампионата. 19-годишният Алкарас може да си върне първото място в международната класация, в случай че завоюва купата в калифорнийската пустиня.

Алкарас бе безукорен на сервис през целия дуел, като не даде нито една опция за пробив на противника си и завоюва 84 % от точките на своето подаване. От своя страна испанецът реализира три пробива, с цел да запише чист триумф след час и 16 минути игра.

" Чувствам се доста добре тук, усетих любовта на публиката още с излизането си на корта. Имам страхотни мемоари, тук доближих първи полуфинал в Мастърс сериите, имах оня мач против Рафа. Успях да не мисля за точките, които имам да пазя и да играя най-хубавия си тенис ", показа Алкарас след триумфа.

За него следва дуел с нидерландеца Талон Грикспор, който победи Гуидо Пея в два тайбрек сета.

Британецът Анди Мъри реализира първа чиста победа от началото на годината, откакто се оправи с Раду Албот от Молдова с 6-4, 6-3. Досегашните седем триумфа на Мъри през 2023 пристигнаха след тежки борби и решаващи сетове, само че тази нощ той съумя да стигне до успеха след час и 42 минути игра, откакто не даде нито една опция за пробив на своя конкурент.

Следващото затруднение пред 35-годишния Мъри, който демонстрира мощна игра от началото на годината, е 14 години по-младият британец Джак Дрейпър, който победи своя съотечественик Даниел Еванс с 6-4, 6-2.

Американецът Тейлър Фриц стартира сполучливо отбраната на купата си, откакто победи младия си съотечественик Бен Шелтън с 4-6, 6-4, 6-3. За третия кръг на шампионата се класираха още Холгер Руне, Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач, Яник Синер, Томи Пол и Стан Вавринка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР