Испанецът Карлос Алкарас, който е под номер 2 в световната

...
Испанецът Карлос Алкарас, който е под номер 2 в световната
Коментари Харесай

Карлос Алкарас срази френски ветеран на старта на Australian Open

Испанецът Карлос Алкарас, който е под номер 2 в международната класация, стартира присъединяване си на Откритото състезание на Австралия по тенис с победа над французина Ришар Гаске със 7:6 (5), 6:1, 6:2. Мачът продължи 2 часа и 24 минути. Това бе конфликт на две разнообразни генерации, като Гаске е взел участие в Мелбърн и през 2003 година, когато Алкарас още не е бил роден.

Първият сет бе доста оспорван. Още в първия гейм Алкарас имаше три благоприятни условия за пробив при сервис на Гаске, само че френският деец се отбрани и съумя да завоюва частта. Всеки взимаше подаването си, като се стигна до тайбрек, в който испанецът направи четири мини пробива против три на противника си и завоюва със 7:5.

" Vamos! "

You said it,.

The Spaniard defeats a gallant Richard Gasquet 7-6(5) 6-1 6-2 to advance. • • • •
— #AusOpen (@AustralianOpen)
Във втория сет на Гаске му бе очевидно доста по-трудно, като Алкарас поведе в 3:0, а по-късно я затвори при 6:1. Третата част приличаше на втората, като Алкарас дръпна в резултата с 4:0. След това Гаске съумя да вземе два гейма на собствен сервис, като в осмия гейм се бори до последно съумя да избави четири мачбола на противника си, само че Алкарас съумя при петия и пандиза мача с 6:2.

Испанецът, за който това бе първи формален мач за годината, съумя да направи 9 аса против 3 за Гаске, както и цели 53 печеливши удара против 19 на съперника.

" Първият сет бе оспорван и ми даде опция да остана повече време на корта. За мен доста е значимо да изпитвам приятност от играта и това е нещото, което ме движи напред. Позитивен съм, желая постоянно да имам усмивка на лицето. Като дете бях друг темперамент - ядосвах се на корта, избухвах елементарно, само че последователно се научих ", сподели Алкарас след триумфа си.

" I always try to make the people enjoy watching tennis. "

An entertainer and an artist. Never change,. •
— #AusOpen (@AustralianOpen)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР