Исландия загуби драматично у дома от Англия с 0:1 в

...
Исландия загуби драматично у дома от Англия с 0:1 в
Коментари Харесай

Англия се измъкна срещу Исландия с гол в добавеното време

Исландия загуби трагично вкъщи от Англия с 0:1 в първия мач и за двата отбора от второто издание на Лигата на нациите - Лига А, група 1. Гостите играха в понижен състав от 72-ата минута, когато Кайл Уокър получи втори жълт и червен картон и бе изпъден, само че все пак те стигнаха до триумфа с гол на.

„ Трите лъва “ пробваха да наложат напън през цялото време и в 7-ата минута капитанът им Хари Кейн прати топката в мрежата, само че след намесата на VAR попадението не бе зачетено поради засада. Това решение бе много противоречиво, защото при повторенията не се видя нито нарушаване, нито засада на Кейн.

До края на първата част гостите продължиха да бъдат по-активни, само че Кайл Уокър, Рахийм Стърлинг и Джейдън Санчо не откриха задачата.

В 34-ата минута Арнор Траустасон шутира непосредствено от директен свободен удар от към 20-ина метра, само че настрана от дясната греда на вратаря Джордан Пикфорд.

И след почивката англичаните владееха повече топката и пробваха няколко удара от междинна отдалеченост, само че топката излизаше в навън. В 65-ата минута гостите извършиха рисков директен свободен удар. След центрирането състезател на домакините игра с глава и замалко не си означи автогол в опит да почисти топката, която излезе в корнер.

В 72-ата минута Кайл Уокър извърши нарушаване против състезател на домакините в тяхната половина, което му донесе жълт картон. Той обаче бе втори за него, което означаваше червен картон и по този начин Уокър остави своите съотборници в понижен състав.

Дебют за " трите лъва " направи 18-годишният Мейсън Грийнууд, който смени капитана Хари Кейн, а макар че те бяха с 10 футболисти на терена, стигнаха до триумфа в добавеното време с гол на Рахийм Стърлинг (90+1-дузпа). Две минути по-късно Биркир Бярнасон пропусна отлична опция да донесе точка на домакините, пропускайки дузпа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР