Искрено вярвам, че няма да допуснете във Вазовски машиностроителни заводи

...
Искрено вярвам, че няма да допуснете във Вазовски машиностроителни заводи
Коментари Харесай

Кметът на Сопот до Кирил Петков: Не допускайте БСП да кадрува във ВМЗ

" Искрено имам вяра, че няма да допуснете във " Вазовски машиностроителни фабрики " ЕАД, гр. Сопот (ВМЗ) да кадрува локалната конструкция на Българска социалистическа партия , а ще съблюдавате бизнес тактиката да бъде насочена съгласно икономическата логичност. ". Това написа кметът на Сопот Деян Дойнов във връзка измененията в управлението на ВМЗ-Сопот.

Писмото е адресирано до премиера Кирил Петков, президента Румен Радев, ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, ръководителите на парламентарно показаните групи, както и финансовия министър Асен Василев, икономическия министър Корнелия Нинова, основния прокурор Иван Гешев, регионалния шеф на Пловдив Йордан Иванов, ръководителя на общинския съвет Нели Пенева. Копие от писмото е ориентирано и към американския дипломат в България Херо Мустафа.
 ВМЗ-Сопот съзнателно бил подложен на колене
ВМЗ-Сопот съзнателно бил подложен на колене

През годините доста хора се опитвали да съсипят предприятието

Кметът на Сопот акцентира своето отвращение от формалното известие на " Държавна консолидационна компания " (ДКК) за промяна на управлението, оповестено и от министъра на стопанската система Корнелия Нинова.

Кметът цитира определението за новите управителни фрагменти - че са тествани " експерти " - " честни ".

" За най-голямо удивление беше " честността " на инж. Камен Шаралиев, който в професионалната му трудова кариера е бил 12 години зам.-кмет на Община Сопот и няколко пъти за малко изпълняващ длъжността кмет. Същият директно или индиректно е управлявал всички европейски планове като всеки един от тях е приключил с пагубни последствия за Общината (12 млн. чисти отговорности, блокирани сметки и възбранени имоти) и са образец за одобрени корупционни практики .
 Освободиха управлението на ВМЗ-Сопот
Освободиха управлението на ВМЗ-Сопот

Управляващият ръб осъществил загуби за над 1 млн. лева за първото тримесечие на 2022 година

С оглед идното входиране на тъжба до Прокуратурата на Република България по план " Реконструкция и рационализация на канализационната мрежа, замяна на амортизираната водопреносна мрежа на гр. Сопот ", финансиран по ОПОС 2007-2013 година, което би било стеснение и за Вас като началник на българското държавно управление, Ви апелирам за бърза и съответна интервенция, съгласно Вашата подготвеност ", пишат от община Сопот.

Не познаваме професионализма и честността на другите двама членове на борда, само че и двата синдиката към ВМЗ показват голямо си безпокойствие .

По въпроса, че зад тила на Министъра на стопанската система се разпродават обособени елементи от ВМЗ, допускам че сме на едно мнение с Вас, че няма по какъв начин да се организира съответната процедура без утвърждение от ДКК, чийто едноличен притежател на капитала е точно Министерство на стопанската система, оспорват претекстовете за промяната на управлението на ВМЗ " Сопот " от общината .
 ДКК решена да помогне на ВМЗ-Сопот за прехода към ново ръководство
ДКК решена да помогне на ВМЗ-Сопот за прехода към ново ръководство

Съветът на шефовете на ДКК се срещна с управлението на преприятието

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР