Искате да пътувате с градски транспорт в София? Обещаваме да

...
Искате да пътувате с градски транспорт в София? Обещаваме да
Коментари Харесай

Новите билети на София: И по-скъпо, и по-неудобно

Искате да пътувате с градски превоз в София? Обещаваме да ви е мъчно, а и по-скъпо. Така на процедура се усеща новата тарифна политика с билетите за време, призната от общинския съвет. На въпрос във фейсбук за това по какъв начин един човек от дребен български град или чужденец да си купи билетче от Центъра за градска подвижност дават отговор " от лидера ". Да, само че икономисват, че от " лидера " билетът е по-скъп, не разрешава и прехвърляне. А мисленето по какъв начин действително покупката да е комфортна за всеки е оставено на назад във времето, на правилото " защо, значимото е, че го има ".

Хората в столицата се видяха в знамение и надали не бяха осъдени за това, че желаят да са постоянни пасажери и да дадат парите си на общинско сдружение. Ако искаш да си купиш билет - би трябвало да търсиш гише, да изчетеш по уеб сайтове коя карта защо се употребява, да се запознаеш с всичките специфики по какъв начин и какъв брой може да я зареждаш и прочие. Възрастните хора даже не схващат по какъв начин по този начин билетът отива върху карта, както и какво значи да го " валидират ", даже не знаят къде. В същото време желаните месечни карти като за една линия или за метро изчезнаха.

Тази политика не е нова за градската администрация. Парадоксално, това е същата община, която приказва по какъв начин ще накара хората да слязат от колите, по какъв начин всички ще употребяват градски превоз, по какъв начин ще почисти въздуха и по какъв начин няма да има тапи.

От общината даже не си направиха труда да обяснят измененията в точния момент, осведомителни постери за новите билети за време и това по какъв начин се зареждат, кои документи остават да вземем за пример все по този начин липсват. Някои гишета на ЦГМ (като това против църквата " Св. Неделя " ) пък са преместени, тъй че е още по-трудно намирането на билет. За подарък концепцията очевидно беше хората да осъзнаят наложително, че най-изгодна е годишната карта и би трябвало да платят стотици левове баш след празниците. Честити да са новите билети на софиянци.
Реклама Свързани публикации 20 млн. лева по-късно: втори опит за електронно таксуване в Пловдив 27 септември 2022, 11:46 Транспортът на София: нови билети, нови цени и билет система под съмнение 21 юли 2022, 17:55 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР