Исканията на Българския лекарски съюз (БЛС) за повишаване на цените

...
Исканията на Българския лекарски съюз (БЛС) за повишаване на цените
Коментари Харесай

Цените на клиничните пътеки за лечение на деца ще се увеличат

Исканията на Българския лекарски съюз (БЛС) за повишение на цените на редица клинични пътеки и най-много на тези в педиатрията са изпълнени. Това оказва се от плана на Анекса към Националния рамков контракт (НРД) за медицинските действия сред Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Лекарския съюз за 2018 година, оповестен на формалната интернет страница на Касата, оповестиха от съсловната организация.

Така, с влизането в действие на Анекса към НРД 2018 година, всички пътеки, които в в този момент настоящия Анекс към НРД 2018, са общи за деца и възрастни, ще бъдат разграничени в обособен Пакет и ще бъдат финансирани напълно като Пакет " Педиатрия ".

Цените на клиничните пътеки, изпълнявани в клиники/отделения по " Педиатрия " в структури от трето равнище на подготвеност се усилват с 30%, а тези от първо и второ равнище на подготвеност с 20%. Поради забележителните разноски за хирургично лекуване на деца, както и нуждата от по-продължително следене на положението им, е било контрактувано нарастване с 50% на цените на клинични пътеки за интервенции на хранопровод, корем, тънки и дебели вътрешности.

Увеличението на цените в региона на пулмологията ще бъде с 10%, като там, където има разделяне на пътеки за деца и за възрастни, детските пътеки ще бъдат повишени с 20%.
Повишаване с 10% ще има и на цените на лечебни клинични пътеки, изпълнявани в отделения по " Вътрешни заболявания ", " Кардиология " и " Анестезиология " и интензивно лекуване от първо и второ равнище на подготвеност.

Имайки поради обстоятелството, че за осъществяването на клинични пътеки в региона на " Инфекциозни заболявания ", са нужни обилни средства, както за диагностициране на съответното заболяване, по този начин и за лекуването на пациентите, контрактуваното нарастване при тях е в размер на 20%.

В поддръжка на демографската политика със 100 лева е увеличена цената на клинична пътека " Раждане " - от 750 на 850 лева Увеличение има и при цените на амбулаторни процедури. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР