Искането за временното отстраняване на Мирослав Митев от длъжността съдия

...
Искането за временното отстраняване на Мирослав Митев от длъжността съдия
Коментари Харесай

ВСС проведе заседание във връзка с искането за временно отстраняване на подкупен съдия

Искането за краткотрайното премахване на Мирослав Митев от длъжността " арбитър " в Окръжен съд - Търговище беше прегледано на съвещание на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Това стана след настояването на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов през вчерашния ден.

Искането е на съображение на член 230, алинея 1 от Закона за правосъдната власт. Колегията изпрати за връчване на магистрата дубликат от настояването на и.ф. основния прокурор. Той ще бъде известен и за опцията да бъде изслушан или да даде документално мнение по реда на член 230, алинея 2.

Разглеждането на настояването за краткотрайното премахване на Митев следва да бъде планувано след постоянното връчване на документите.
 Задържаният магистрат желал рушвет от 5 000 лева, с цел да понижи присъда
Задържаният магистрат желал рушвет от 5 000 лева, с цел да понижи присъда

Прокуратурата ревизира и други магистрати, желали подкупи

Припомняме, че той е. В края на юни Мирослав Митев е взел 5000 лева от обвиняем, чието дело разглеждал. Подкупът е бил за понижаване на присъдата. Подсъдимият е бил изправен пред дело за побой над служител на реда.

Миналия месец Софийският апелативен съд го пусна на независимост против парична гаранция от 3000 лева, откакто решение, че има дребна възможност той да извърши друго закононарушение поради чистото му правосъдно минало.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР