Искаме в резултат на българското председателство на Съвета на ЕС

...
Искаме в резултат на българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Искаме в резултат на българското председателство да имаме единна, силна, дигитална Европа

Искаме вследствие на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз да имаме единна, мощна, цифрова Европа, съобщи министър Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила през днешния ден по време на полемика "Българските хрумвания за Европа: разговор сред Неправителствени организации бранша и държавното управление ".

Павлова уточни, че председателството може да бъде идея, която не ни дели, а ни сплотява. Тя напомни мотото на председателството - "Съединението прави силата " и означи, че по този начин страната ни насочва обръщение, че би трябвало да сме единни и мощни.

Министърът уточни, че Западните Балкани са един от главните ни цели по време на председателството - тяхната европейска вероятност и явен проект, сигурността и миграцията, свързаността. Тя подчертава и върху тематиката за младежите, която също ще е съществена за председателството ни. Сред останалите основни въпроси са единният дигитален пазар, енергийният съюз, паричният съюз.
Европа има потребност от сигурност, непоклатимост и взаимност, можем да допринесем за това, съобщи Лиляна Павлова.

Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила, президент на България в интервала 2012 - 2017 година, изрази убеденост, че България може и би трябвало да способства за единството и бъдещето на неповторимото семейство на Европейски Съюз, Българското председателство идва в миг, в който се случват исторически процеси, разяснява той. Според него, с цел да бъде сполучливо председателството, би трябвало да си повярваме, че можем да прибавим стойност и да знаем какъв брой високо да вдигнем летвата.

Председателството никога не слага тясно национални ползи на масата на европейските полезности, безапелационен беше Плевнелиев. Очакванията на доста хора в България, че председателството ще взема решение някакви тясно национални проблеми, би трябвало да бъдат разсеяни още занапред, разяснява той и добави, че от нас се чака не да дълбаем по тясно национални проблеми, а да допринесем за общоевропейското бъдеще.

Плевнелиев е убеден, че сме подготвени за председателството. Той означи, че към този момент имаме достижения и даде образец с тематиката за Западните Балкани. Според него гледайки обратно, няма мотиви за ниското ни самочувствие и сме постигнали значително. Той моли всички да се обединим, с цел да може в идващите месеци да покажем най-хубавото от България.

Във видеообръщение еврокомисарят Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила означи, че бъдещето принадлежи на една сигурна и обвързвана Европа, в която има свободно придвижване на данни, на общоевропейско цифрово пазарно пространство, в което предприемачеството и въображението основават нови работни места, в което стопанската система пораства. Габриел означи, че измежду нейните цели е свободният продан на данни. През 2020 година се чака стопанската система на данни да удвои своя размер и да доближи 739 милиарда евро, сподели тя. Габриел уточни като едно от провокациите цифровите умения, тъй като през 2020 година 90 % от работните места ще изискват такива.

Еврокомисарят обърна внимание и на кибер офанзивите и уточни, че гарантирането на сигурността на хората и персоналните им данни е от основно значение. Борбата с подправените вести също е детайл от тази сигурност, разяснява тя и добави, че и кибер офанзивите, и подправените вести са офанзиви към общоевропейските ни полезности.

Тя означи и въпроса за свързаността като значима част от общата ни сигурност. В момента достъпът до интернет в границите на Съюза е несиметричен, изключително в случай че съпоставяме по-неразвитите региони с огромните градове, сподели Габриел. Тя разяснява, че свързаността би трябвало да обхване на единствено страните от Европейски Съюз, само че и да подадем ръка на нашите съседи и означи, че Балканите са и неин приоритет. Решенията, които ще вземем през днешния ден, ще дефинират живота на нашите деца и внуци, счита еврокомисарят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР