Искаме главен прокурор, чиито девиз е Законът ми е Бог.

...
Искаме главен прокурор, чиито девиз е Законът ми е Бог.
Коментари Харесай

Адв. Недева: Гешев даде заявка, че не законът и конституцията ще са неговите божества

" Искаме основен прокурор, чиито лозунг е " Законът ми е Бог ". С дейностите си до сегашния миг, а още повече с изявлението, което даде, господин Гешев направи поръчка, че не законът и не конституцията ще бъдат неговите божества, в които се е клел, тъй като прокурорската клетва включва на първо време осъществяване навръх Конституцията и на законите на страната ", съобщи юрист Емилия Недева, която поддържа подписката на адвокатурата, с която се упорства Висшият правосъден съвет да ревизира етичните и професионални качества на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев.

" Трябва да му се благодари в последна сметка, че началото на акцията, на надпреварата самичък със себе си, той постави с това програмно изявление, което даде на необятната общност да види профила на този претендент, неговите качества. Той излъчи неприемливи послания, които за мен са рискови от позиция на бъдещото развиване на прокуратурата ", сподели юрист Недева пред БНР.

" Схващането в част от българската прокуратура, че не може да се проверява без първо да се вземе мярка за неотклонение " задържане ", е пагубно по начало за правораздаването, тъй като до сегашния миг то ни е донесло страхотни финансови загуби - имам поради неоправдателните решения на Европейския съд по правата на индивида, пък и на вътрешните съдилища ", разясни тя.

По думите ѝ в изявлението на Гешев има елементаризиране на функционалностите на юриста и на отговорностите на прокурор.

Опонентите на кандидатурата му се възмутиха най-много от признанието му, че не е последовател на разделянето на управляващите, което било теза на " десните екстремисти " и че съгласно него тази самостоятелност един от различен е единствено едната страна на монетата, а другата е взаимоотношението сред трите управляващи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР