Искам да представя данни за Фискалния резерв, които лесно могат

...
Искам да представя данни за Фискалния резерв, които лесно могат
Коментари Харесай

Финансовият министър: Към 18 април Фискалният резерв е в размер на 10.9 млрд. лв.

„ Искам да показва данни за Фискалния запас, които елементарно могат да бъдат тествани ", заяви министърът на финансите Людмила Петкова в отговор на въпроси на публицисти.
" При приемането и предаването на МФ, някогашният министър на финансите, по своя самодейност, заяви, че Фискалният запас е 9.9 милиарда лева Следобед, при инспекция от моя страна, се откри, че на 8 април Фискалният запас е в размер на 6.7 милиарда лева ”, сподели тя.
Петкова уточни, че разликата се дължи на следното: 1.6 милиарда лева са в следствие от решението на Министерски съвет за закупуване заеманията на Топлофикация „ София ”, а другата част на изплащането на пенсиите.
„ Към 18 април Фискалният запас е в размер на 10.9 милиарда лева ", сподели тя. Петкова уточни, че фискалният запас е променлива големина, само че е значимо, когато се оповестяват данни, да се указва за кой интервал са те.
Тя сподели, че има проект за повишение събираемостта на приходите. „ Следващата седмица имам среща с комисаря по икономическите въпроси в Брюксел ”, добави министърът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР