Искам да изразя благодарности към премиера Бойко Борисов, който започна

...
Искам да изразя благодарности към премиера Бойко Борисов, който започна
Коментари Харесай

Доц. Кунчев обясни кога епидемията приключва и защо хора се заразяват след първата ваксина

" Искам да изразя благодарности към премиера Бойко Борисов, който стартира тази битка. На австрийския министър председател и на португалското председателство, което докара до край това решение ".

Това съобщи в ефира на Нова телевизия основният здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев във връзка новината, която разгласи тази заран министър-председателят за обезпечени още 1 259 728 спомагателни дози ваксини за България.

" Тези дози ще дойдат до края на юни, това е в допълнение количество над тези 700 000, които чакаме. В края на април ще имаме избор на ваксини ", акцентира доцент Кунчев.

Главният държавен здравен контрольор разгласи, че в края на юни Европа би трябвало да доближи 50% имунизирани.

„ Ако до края на юни ние достигнем 50 % имунизирани, каквото е задачата на Европейски Съюз, действително тежка зараза не може да има. Ако достигнем 70%, епидемиологичното развиване е невъзможно”, безапелационен е той.

" След първа игла човек получава 60-70 % от нужния имунитет. Ако 1 седмица след първата игла човек се болести с ковид, това е изцяло обикновено ", разясни експертът, като изясни, че построените антитела след 7-10 ден не могат да предпазят организма. Това може да се случи след втората игла.

" Ако седнете в кафето на Витошка и масата е на съответното разстояние, това носи ли по-висок риск, в сравнение с да сте в офиса или в рейса ", разяснява доцент Кунчев във връзка разхлабването на ограниченията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР