Искахме ясен анализ как се получава концесия у нас. Омръзна

...
Искахме ясен анализ как се получава концесия у нас. Омръзна
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Развалянето на концесията на пристанище „Росенец“, беше прибързано

„ Искахме явен разбор по какъв начин се получава концесия у нас. Омръзна ни да губим каузи, по тази причина желаеме да има явен правилник. Ние обяснихме, че на този стадий не разбираме какво постанова развалянето на концесията на пристанище „ Росенец “. Беше преждевременно. “ Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в ефира на bTV.

„ Поискахме да има отчет, да има разбор на следствията върху българската стопанска система, не го получихме и по тази причина не подкрепихме предлагането, а гласувахме „ въздържал се “, „ добави той.

Стойнев акцентира, че задачата на Българска социалистическа партия е да пазят българските ползи. „ За да не заплаща българският поданик милиарди, сме извънредно внимателни “.

„ Ползите от деругацията за нас ще са, че ще можем да употребяваме съветски нефт и да изнасяме за Украйна. Сега може да се наложи незабавно да преработим пристанището си за доставки на нефт Брент. Има риск да не можем да получаваме тази суровина “, предизвести Стойнев.

Според него има болшинство което ясно и изрично споделя, че е евроатлантическо, че надали не всичко ще бъде в полза на евроатлантизма.

„ Ние от Българска социалистическа партия споделяме, че не пазиме нито американски, нито съветски, а българските ползи “, сподели Стойнев. Според него е неуместно тематиката с концесията да бъде изискване за Шенген, защото сама Европейска комисия ни е разрешила да употребяваме съветски нефт.

Драгомир Стойнев дефинира като неуместно решението на Народното събрание да продаде реакторите за АЕЦ „ Белене “ на Украйна. „ Ние ставаме единствената страна в света, която за повторно продава нуклеарно оръжие, без да е производител. По-голям анекдот надали има “, сподели Стойнев.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР