Иронията и сарказмът помагат на хората да превъзмогнат трудностите на

...
Иронията и сарказмът помагат на хората да превъзмогнат трудностите на
Коментари Харесай

Защо саркастичните личности са сред най-интелигентните

Иронията и сарказмът оказват помощ на хората да превъзмогнат компликациите на действителността, в която живеят, да облекчат болката си от незарасналите рани, като накарат близките да погледнат на нещата от занимателната им страна.

Ключът към положителния комизъм нормално се крие тъкмо в тях, по тази причина и са оръжието на най-хубавите комици в света (справка – Джордж Карлин). Сарказмът и иронията нормално са най-точният метод да се преодолеят съществуващи и явни несъгласия, въпреки че, това постоянно може да бъде съпроводено с неприятни, нежелани чувства и дискомфорт за близките. Абсурдността в мисленето и дейностите на заобикалящите ги е най-мощният стимулатор за саркастичните персони (справка – Уди Алън). За тях е отвратително изтезание да следят такива феномени и да останат безучастни, спестявайки коментар.

Обикновено хората обичат сарказма, стига да не е ориентиран към тях. Забавно е да наблюдаваш на „ непознат тил “ прикрита засегнатост или рецензия, поръсени с огромна доза възприятие за комизъм. И въпреки да не е нуклеарна физика и е налично за всеки, за умеенето да правиш остри и точни мнения, е нужна просветеност над междинното равнище. Това е и повода да се счита, че саркастичните и ироничните хора са измежду най-умните, които можете да срещнете. С какво се отличават саркастичните персони:

САРКАСТИЧНИТЕ ЛИЧНОСТИ ЛОВКО СЪЧЕТАВАТ ХУМОРА С ОБИДАТА

Сарказмът в забележките им нормално има двойно значение: думи, които са обидни, само че в това време и са занимателни. Необходима е просветеност, с цел да успееш да прикриеш своите обиди и рецензии по този начин, че да звучат безобидни и смешни. Най-често слушателят стартира да се смее в първата секунда, само че единствено след няколко минути има възможност да прозре, че в действителност се пробват да му кажат нещо значимо и не чак толкоз ласкаво.

НЕ МОЖЕШ ДА ИМ „ ХВЪРЛЯШ ПЯСЪК В ОЧИТЕ “

Те имат способността да схващат положението на мозъка и страстите, които произлизат от него, и това им разрешава да четат в близките като в отворена книга. Те са в положение да разчитат другите изражения на лицата на хората и знаят тъкмо какво ще им помогне да провокират прочувствен отговор. Много евентуално е да ви подметнат нещо саркастично, когато знаят, че криете нещо от тях, надявайки се да ви изплашен.

ТЕ ОТЛИЧНО РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИ

Саркастичните хора употребяват сарказма, с цел да си оказват помощ при извличането на креативен решения при решаването на проблеми. Мозъците им работят по подобен метод, който прави допустимо извличането на максимума от потенциала му при намирането на отговорите на проблематични обстановки и всевъзможни главоблъсканици по креативен и заобиколни пътища, в които естествения човек би се препънал.

МИСЛЯТ БЪРЗО

Сарказмът е явен, прецизен и бърз коментар. Саркастичните персони мислят бързо, мозъците им постоянно работят доста по-усилено, в сравнение с тези на останалите хора. Те незабавно намират остроумни и хитри отговори, заради което постоянно звучат жестоко и неприятно, само че най-малко са съобразителни в забележките си.

ТЯХНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ съдебна експертиза ПРЕДАВА И НА ОКОЛНИТЕ

Тъй като саркастичните хора имат по-сложен метод на мислене и другарство, те въздействат на хората към тях по позитивен метод. Да бъдеш в непрекъснат контакт със подигравателен човек изисква от вас да мислите по-критично, с цел да се справите с техния метод на мислене, което от своя страна ще ви помогне да станете по-умни. Или най-малко по-внимателни.

И най-важното: Любимото нещо на саркастичните хора е да съумеят да намерят човек, който да се окаже на равнището на тяхното духовитост и да успее да им отвърне със същото, уместно.

Но и тук си има капан. Както мъдро отбелязва Симон Салватори: „ Сарказмът също би трябвало да бъде употребен умно. Сарказмът може и да направи живота ти по-лесен, само че няма да го направи по-малко малоумен. Иронията елементарно запълва дупки. Забавното и сериозното, ироничното и трагичното  –  като две страни на една и съща улица. Трябва да си кадърен да пресичаш от едната на другата, и да можеш да вървиш и по двете. Ако постоянно иронизираш, неизбежно се превръщаш в смешник. И иронично, само че ставаш отегчителен. “

Изображения: Matt Collander

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР