Ирландският строителен сектор се е свил през ноември с най-рязък

...
Ирландският строителен сектор се е свил през ноември с най-рязък
Коментари Харесай

Спадът на строителството в Ирландия се задълбочава през ноември

Ирландският строителен бранш се е свил през ноември с най-рязък ритъм от началото на годината на фона на все по-слабите резултати, както при комерсиалните здания, по този начин и в жилищния бранш, сочат резултатите на " Стандарт енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global), оповестени през днешния ден и представени от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Водещият показател на мениджърите по доставките в строителния бранш на " Бе Ен Пе Париба Риъл истейт " (BNP Paribas Real Estate), се е свил до 44,5 пункта през ноември по отношение на 47,3 пункта през октомври. Всеки резултат под 50 пункта демонстрира стесняване, а над 50 пункта допуска агресия в бранша.

Забавяне на стопанската система, завършването на планове и закъснения при взимането на решения са все фактори, довели до спад на активността, съгласно изследването.

Сред следените категории, активността в бранша на жилищата се е намалила най-вече през ноември, като това е най-големият спад от април. Търговската активност е записала спад в средата на последното тримесечие.

Поради по-ниските натоварвания компаниите са понижили броя на чиновниците си за първи път от съвсем година. Цените на суровините пък са се намалили с най-бърз ритъм от август. 

Доверието на бизнеса обаче се покачва, защото 32 на 100 от интервюираните предвиждат скок в активността през идната година. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР